0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

GRĀMATVEDĪBAMikrouzņēmumiem kļūs vienkāršāk sagatavot gada pārskatus

Mikrouzņēmumiem kļūs vienkāršāk sagatavot gada pārskatus

Tie mikrouzņēmumi, kuri atbilst noteiktiem kritērijiem, no nākamā gada varēs sagatavot saīsināto bilanci. To paredz Saeimā ceturtdien, 29.novembrī, galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Gada pārskatu likumā. Grozījumos paredzēts, ka mikrouzņēmumi (komercsabiedrības), kuru bilances kopsumma nepārsniedz 35 000 latu un neto apgrozījums – 70000 latu gadā un kuros nodarbināti ne vairāk kā pieci darbinieki, varēs sagatavot ne tikai saīsināto bilanci, bet būs atbrīvoti arī no gada pārskata pielikuma sastādīšanas. Tā vietā varēs sagatavot piezīmes  ar skaitļiem tekstā vai tabulās, pievienojot tās bilances vai saīsinātās bilances beigās. Grozījumi arī instruē, kā tieši jāsagatavo saīsinātā bilance. Likumprojektā noteikts, ka saīsinātajā pārskatā nav jāiekļauj: 1) daļas “Aktīvs” nodaļā “Ilgtermiņa ieguldījumi”:…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Tie mikrouzņēmumi, kuri atbilst noteiktiem kritērijiem, no nākamā gada varēs sagatavot saīsināto bilanci. To paredz Saeimā ceturtdien, 29.novembrī, galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Gada pārskatu likumā. Grozījumos paredzēts, ka mikrouzņēmumi (komercsabiedrības), kuru bilances kopsumma nepārsniedz 35 000 latu un neto apgrozījums – 70000 latu gadā un kuros nodarbināti ne vairāk kā pieci darbinieki, varēs sagatavot ne tikai saīsināto bilanci, bet būs atbrīvoti arī no gada pārskata pielikuma sastādīšanas. Tā vietā varēs sagatavot piezīmes  ar skaitļiem tekstā vai tabulās, pievienojot tās bilances vai saīsinātās bilances beigās. Grozījumi arī instruē, kā tieši jāsagatavo saīsinātā bilance. Likumprojektā noteikts, ka saīsinātajā pārskatā nav jāiekļauj: 1) daļas “Aktīvs” nodaļā “Ilgtermiņa ieguldījumi”:
  • III posteņu grupu “III. Ieguldījuma īpašumi”,
  • IV posteņu grupu “IV. Bioloģiskie aktīvi”;
2) daļas “Aktīvs” nodaļā “Apgrozāmie līdzekļi”:
  • II posteņu grupu “Pārdošanai turēti ilgtermiņa ieguldījumi”,
  • IV posteņu grupas “Īstermiņa finanšu ieguldījumi” 4.posteni “4. Atvasi­nātie finanšu instrumenti”;
3) daļas “Pasīvs” nodaļā “Pašu kapitāls” 4.posteni “4. Finanšu instrumentu pārvērtēšanas rezerve”. Tāpat grozījumi instruē, ka saīsinātajā bilancē (par krājumiem, pamatlīdzekļiem utt.) jāpārklasificē dažādi uzņēmuma resursi (zemes gabali, ēkas, dzīvnieki u.c.). Izmaiņas likumā arī noteic, ka Gada pārskatā turpmāk skaitļus vajadzēs noapaļot līdz veseliem skaitļiem (latiem). Grozījumi Gada pārskatu likumā stāsies spēkā 2013.gada 1.janvārī un būs piemērojami pārskatiem par 2013.gadu.