0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESVID skaidrojums par vidējā darbinieku skaita aprēķināšanas kārtību

VID skaidrojums par vidējā darbinieku skaita aprēķināšanas kārtību

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atbildējis uzziņā uz jautājumu, vai, aprēķinot vidējo darbinieku skaitu pa mēnešiem, tajā jāiekļauj darbinieki, kuri atrodas bērnu kopšanas atvaļinājumā?   Iesniedzējs iesniegumā sniedz šādu faktu aprakstu. Iesniedzēja darbinieku skaits svārstās ap 25 darbiniekiem mēnesī un šis kritērijs ir noteicošais, vai gada pārskatam nepieciešams zvērināta revidenta atzinums vai nē. Otrs kritērijs, kurš tiek pārsniegts, ir bilances kopsumma. Šobrīd divas darbinieces atrodas bērnu kopšanas atvaļinājumā un viņu aizvietošanai pieņemti darbā divi jauni darbinieki. Kopējais darbinieku skaits aprīļa beigās ir 25 darbinieki, no kuriem 2 darbinieki nestrādā, jo atrodas bērnu kopšanas atvaļinājumā.   VID uzziņā norāda, ka Gada pārskatu…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Valsts ieņēmumu dienests (VID) atbildējis uzziņā uz jautājumu, vai, aprēķinot vidējo darbinieku skaitu pa mēnešiem, tajā jāiekļauj darbinieki, kuri atrodas bērnu kopšanas atvaļinājumā?   Iesniedzējs iesniegumā sniedz šādu faktu aprakstu. Iesniedzēja darbinieku skaits svārstās ap 25 darbiniekiem mēnesī un šis kritērijs ir noteicošais, vai gada pārskatam nepieciešams zvērināta revidenta atzinums vai nē. Otrs kritērijs, kurš tiek pārsniegts, ir bilances kopsumma. Šobrīd divas darbinieces atrodas bērnu kopšanas atvaļinājumā un viņu aizvietošanai pieņemti darbā divi jauni darbinieki. Kopējais darbinieku skaits aprīļa beigās ir 25 darbinieki, no kuriem 2 darbinieki nestrādā, jo atrodas bērnu kopšanas atvaļinājumā.   VID uzziņā norāda, ka Gada pārskatu likuma 62.panta pirmajā daļā noteikts, ja kapitālsabiedrības, kooperatīvās sabiedrības, Latvijā reģistrētas Eiropas kooperatīvās sabiedrības un Eiropas komercsabiedrības rādītāji pārsniedz divus no šā likuma 54.panta otrajā daļā minētajiem kritērijiem, kā arī ja sabiedrības pārvedami vērtspapīri ir iekļauti dalībvalstu regulētajā tirgū, tās sagatavoto gada pārskatu pārbauda zvērināts revidents atbilstoši likumam “Par zvērinātiem revidentiem”. Gada pārskatu likuma 54.panta otrajā daļā minētie kritēriji ir:
  • 1) bilances kopsumma – 250 000 latu;
  • 2) neto apgrozījums – 500 000 latu;
  • 3) vidējais darbinieku skaits pārskata gadā – 25.
Atbilstoši Gada pārskatu likuma 54.panta ceturtajai daļai vidējais darbinieku skaits aprēķināms, saskaitot sabiedrībā strādājošos darbiniekus pārskata gada katra mēneša pēdējā datumā un summu dalot ar mēnešu skaitu pārskata gadā. Darba likuma 3.pantā ir noteikts, ka darbinieks ir fiziskā persona, kas uz darba līguma pamata par nolīgto darba samaksu veic noteiktu darbu darba devēja vadībā. Atbilstoši Darba likuma 156.panta pirmajai daļai ikvienam darbiniekam ir tiesības uz bērna kopšanas atvaļinājumu sakarā ar bērna dzimšanu vai adopciju. Darba likuma 156.panta trešajā daļā ir noteikts, ka laiku, kuru darbinieks pavada bērna kopšanas atvaļinājumā, ieskaita kopējā darba stāžā. Tātad starp darba devēju un darbinieku, kas atrodas bērnu kopšanas atvaļinājumā, pastāv darba tiesiskās attiecības un par darba devēja darbinieku uzskatāms arī darbinieks, kas atrodas bērnu kopšanas atvaļinājumā. Ņemot vērā minēto, aprēķinot vidējo darbinieku skaitu saskaņā ar Gada pārskatu likuma 54.panta ceturto daļu, aprīļa pēdējā datumā strādājošo darbinieku skaitā jāiekļauj arī darbinieki, kas atrodas bērnu kopšanas atvaļinājumā.