0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

GRĀMATVEDĪBAVID informē par jaunajiem noteikumiem par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtību un to tehniskajām prasībām

VID informē par jaunajiem noteikumiem par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtību un to tehniskajām prasībām

Valsts ieņēmumu dienests (VID) sagatavojis informatīvo materiālu par jaunajiem noteikumiem par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtību un to tehniskajām prasībām.   Ministru kabineta 2014.gada 11.februāra noteikumi Nr.95 „Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskās prasības”  Šie noteikumi stājas spēkā 2014.gada 9.aprīlī un ar tiem tiek aizstāti Ministru kabineta 2007.gada 20.februāra noteikumi Nr.133 „Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām”. Jaunajām tehniskajām prasībām atbilstošus hibrīda kases aparātus un kases sistēmas būs jāsāk obligāti lietot ne vēlāk kā 2015.gada 1.jūlijā. Tādējādi līdz 2015.gada 30.jūnijam var lietot gan…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

Valsts ieņēmumu dienests (VID) sagatavojis informatīvo materiālu par jaunajiem noteikumiem par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtību un to tehniskajām prasībām.

 

Ministru kabineta 2014.gada 11.februāra noteikumi Nr.95 „Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskās prasības”

 Šie noteikumi stājas spēkā 2014.gada 9.aprīlī un ar tiem tiek aizstāti Ministru kabineta 2007.gada 20.februāra noteikumi Nr.133 „Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām”. Jaunajām tehniskajām prasībām atbilstošus hibrīda kases aparātus un kases sistēmas būs jāsāk obligāti lietot ne vēlāk kā 2015.gada 1.jūlijā. Tādējādi līdz 2015.gada 30.jūnijam var lietot gan jaunajām tehniskajām prasībām atbilstošus hibrīda kases aparātus un kases sistēmas, gan arī kases sistēmas, kuras atbilst tehniskajām prasībām, kas noteiktas Ministru kabineta 2007.gada 20.februāra noteikumos Nr.133 „Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām”. Ministru kabineta 2007.gada 20.februāra noteikumos Nr.133 „Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām” noteiktajām prasībām atbilstošus kases aparātus ar elektronisko kontrollenti un kases sistēmas drīkst reģistrēt Valsts ieņēmumu dienestā līdz 2014.gada 31.decembrim un lietot līdz 2015.gada 30.jūnijam. Būtiskākās izmaiņas:
  •  Tiek noteiktas jaunas tehniskās prasības tikai kases aparātiem ar elektronisko kontrollenti, hibrīda kases aparātiem un kases sistēmām (kases aparātiem un specializētajām ierīcēm un iekārtām (taksometru skaitītājiem un tirdzniecības automātiem) tehniskās prasības netiek mainītas un tās pilnībā atbilst tam, kādas tās ir noteiktas Ministru kabineta 2007.gada 20.februāra noteikumos Nr.133 „Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām” noteiktajām prasībām).
  •  Kases aparātiem ar elektronisko kontrollenti, hibrīda kases aparātiem un kases sistēmām jānodrošina Hash SHA-1 kontrolsummu (unikālu simbolu virknes) aprēķināšana kases čekiem un Z pārskatiem. Šīs kontrolsummas būs redzamas katrā izdrukātā kases čekā un Z pārskatos un ar to palīdzību būs iespējams konstatēt, vai kases aparāta ar elektronisko kontrollenti, hibrīda kases aparāta un kases sistēmas programmatūrā ir notikusi neatļauta iejaukšanās.
  • Hibrīda kases aparātiem ir jābūt aprīkotiem ar fiskālajiem blokiem. Savukārt kases sistēmām fiskālie bloki vairs nav nepieciešami, jo, atšķirībā no hibrīda kases aparātiem, kases sistēmām, papildus Hash SHA-1 kontrolsummu aprēķināšanai, ir jānodrošina kontroles datu saglabāšana un rezerves kopiju veidošana ārpus kases sistēmas.
  •  Pasažieru transportlīdzekļos izmantojamām kases sistēmām ir noteikts atbrīvojums no kontroles datu saglabāšanas un rezerves kopiju veidošanas, kā rezultātā pasažieru transportlīdzekļos izmantojamās kases sistēmas pēc būtības atbilst tehniskajām prasībām, kādas ir kases aparātiem ar elektronisko kontrollenti (jānodrošina Hash SHA-1 kontrolsummu aprēķināšana, bet nav jāizmanto fiskālais bloks).

 

Ministru kabineta 2014.gada 11.februāra noteikumiNr.96 „Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība”

Šie noteikumi stājas spēkā 2015.gada 1.jūlijā un ar tiem tiks aizstāti Ministru kabineta 2007.gada 2.maija noteikumi Nr.282 „Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība”, nosakot kases aparātu, hibrīda kases aparātu, kases sistēmu un specializēto ierīču un iekārtu reģistrēšanas, lietošanas un apkalpošanas kārtību, kā arī darījumu apliecinošo dokumentu veidus, to rekvizītus un gadījumus, kādos tie ir jāizsniedz darījumu apliecināšanai.