0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

ARHĪVSMĀCĪBASNorvēģija atzīst Latvijas pilsoņiem izsniegtās eID kartes par derīgām ieceļošanai valstī

Norvēģija atzīst Latvijas pilsoņiem izsniegtās eID kartes par derīgām ieceļošanai valstī

Ārlietu ministrija informē, ka Latvijas pilsoņi var ieceļot Norvēģijas Karalistē ar Latvijā izdotām personas apliecībām (eID kartēm). Pamatojoties uz Norvēģijas vēstniecības Rīgā 22.maija notā sniegto informāciju, Norvēģija ir veikusi izmaiņas tiesību aktos, atzīstot Latvijas pilsoņiem izsniegtās eID kartes par derīgām ieceļošanai Norvēģijā. Kā zināms, pirms kāda laika šī valsts atteica ieceļošanu, ja tiek uzrādītas Latvijā izsniegtās eID kartes.

Attiecīgās izmaiņas Norvēģijas Imigrācijas noteikumos (pielikums nr. 4, 11. punkts) tika publicētas š. g. 20. maijā un ir pieejamas Norvēģijas tiesību aktu elektroniskajā datu bāzē (norvēģu valodā) un Norvēģijas Imigrācijas direkcijas mājas lapā (norvēģu valodā).

Ārlietu ministrija pauž gandarījumu par Norvēģijas puses pieņemto lēmumu.

Plašāka informācija par ieceļošanas noteikumiem šai valstī pieejama Norvēģijas vēstniecības Rīgā mājas lapā – http://www.norvegija.lv.

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Ārlietu ministrija informē, ka Latvijas pilsoņi var ieceļot Norvēģijas Karalistē ar Latvijā izdotām personas apliecībām (eID kartēm). Pamatojoties uz Norvēģijas vēstniecības Rīgā 22.maija notā sniegto informāciju, Norvēģija ir veikusi izmaiņas tiesību aktos, atzīstot Latvijas pilsoņiem izsniegtās eID kartes par derīgām ieceļošanai Norvēģijā. Kā zināms, pirms kāda laika šī valsts atteica ieceļošanu, ja tiek uzrādītas Latvijā izsniegtās eID kartes. Attiecīgās izmaiņas Norvēģijas Imigrācijas noteikumos (pielikums nr. 4, 11. punkts) tika publicētas š. g. 20. maijā un ir pieejamas Norvēģijas tiesību aktu elektroniskajā datu bāzē (norvēģu valodā) un Norvēģijas Imigrācijas direkcijas mājas lapā (norvēģu valodā). Ārlietu ministrija pauž gandarījumu par Norvēģijas puses pieņemto lēmumu. Plašāka informācija par ieceļošanas noteikumiem šai valstī pieejama Norvēģijas vēstniecības Rīgā mājas lapā - http://www.norvegija.lv.