0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

BIZNESSTIRDZNIECĪBAVID atgādina par skaidras naudas lietošanas ierobežojumiem vairumtirdzniecībā

VID atgādina par skaidras naudas lietošanas ierobežojumiem vairumtirdzniecībā

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atgādina, ka komersantiem, kas piedāvā iegādāties preces vairumtirdzniecībā, par precēm samaksu ir atļauts pieņemt tikai bezskaidrā naudā (ar bankas pārskaitījumu, maksājumu kartēm). Tāpat arī VID atgādina, ka norēķini skaidrā naudā pieļaujami tikai tajā gadījumā, ja vairumtirgotājs: rakstveidā paziņo VID to, ka vairumtirdzniecībā veiks darījumus, par kuriem pircējs varēs norēķināties skaidrā naudā. Minēto paziņojumu brīvā formā var iesniegt, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu. nodrošina preču pircēju reģistru, kas ļauj identificēt konkrēto preču pircējus, kuri veikuši norēķinus skaidrā naudā, un skaidrā naudā veiktā darījuma summu. Reģistrējot konkrētos preču pircējus un skaidrā naudā veiktās darījuma summas, vairumtirgotājs preču pircēju…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Valsts ieņēmumu dienests (VID) atgādina, ka komersantiem, kas piedāvā iegādāties preces vairumtirdzniecībā, par precēm samaksu ir atļauts pieņemt tikai bezskaidrā naudā (ar bankas pārskaitījumu, maksājumu kartēm). Tāpat arī VID atgādina, ka norēķini skaidrā naudā pieļaujami tikai tajā gadījumā, ja vairumtirgotājs:
  • rakstveidā paziņo VID to, ka vairumtirdzniecībā veiks darījumus, par kuriem pircējs varēs norēķināties skaidrā naudā. Minēto paziņojumu brīvā formā var iesniegt, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu.
  • nodrošina preču pircēju reģistru, kas ļauj identificēt konkrēto preču pircējus, kuri veikuši norēķinus skaidrā naudā, un skaidrā naudā veiktā darījuma summu.
Reģistrējot konkrētos preču pircējus un skaidrā naudā veiktās darījuma summas, vairumtirgotājs preču pircēju reģistrā norāda:
  • ieraksta kārtas numuru un datumu;
  • preču pircēja – nodokļu maksātāja nosaukumu, bet, ja nodokļu maksātājs ir fiziskā persona, – vārdu un uzvārdu;
  • preču pircēja - nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru;
  • skaidrā naudā veiktā darījuma summu.
Plašāka informācija par skaidras naudas lietošanas ierobežojumiem vairumtirdzniecībā pieejama VID mājaslapā www.vid.gov.lv sadaļā „Tiesību akti / Latvijas Republikas normatīvie akti / Par nodokļiem un nodevām” Metodiskais materiāls „Skaidras naudas lietošanas ierobežojumi”.