0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

GRĀMATVEDĪBAVID informē par ārkārtas dividenžu atspoguļošanu finanšu pārskatos

VID informē par ārkārtas dividenžu atspoguļošanu finanšu pārskatos

Valsts ieņēmumu dienests (VID)  informē, ka  8.jūlijā Ministru kabinets pieņēma noteikumus Nr.389„Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 21.jūnija noteikumos Nr.488 „Gada pārskatu likuma piemērošanas noteikumi””, kas stājās spēkā  16.jūlijā. Ministru kabineta 2011.gada 21.jūnija noteikumos Nr.488 „Gada pārskatu likuma piemērošanas noteikumi” (turpmāk – Ministru kabineta 2011.gada 21.jūnija noteikumi Nr.488) veikti grozījumi, kas nosaka kārtību, kādā uzskaita un finanšu pārskatā atspoguļo ārkārtas dividendes. Saskaņā ar Komerclikumā veiktajiem grozījumiem, sākot ar 2014.gada 1.jūliju, kapitālsabiedrības var noteikt, aprēķināt un izmaksāt ārkārtas dividendes, t.i. var tās noteikt ne tikai no pārskata gada peļņas, bet arī vairākas reizes gadā, aprēķinot tās no peļņas, kas gūta periodā pēc iepriekšējā…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Valsts ieņēmumu dienests (VID)  informē, ka  8.jūlijā Ministru kabinets pieņēma noteikumus Nr.389„Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 21.jūnija noteikumos Nr.488 „Gada pārskatu likuma piemērošanas noteikumi”, kas stājās spēkā  16.jūlijā. Ministru kabineta 2011.gada 21.jūnija noteikumos Nr.488 „Gada pārskatu likuma piemērošanas noteikumi” (turpmāk – Ministru kabineta 2011.gada 21.jūnija noteikumi Nr.488) veikti grozījumi, kas nosaka kārtību, kādā uzskaita un finanšu pārskatā atspoguļo ārkārtas dividendes. Saskaņā ar Komerclikumā veiktajiem grozījumiem, sākot ar 2014.gada 1.jūliju, kapitālsabiedrības var noteikt, aprēķināt un izmaksāt ārkārtas dividendes, t.i. var tās noteikt ne tikai no pārskata gada peļņas, bet arī vairākas reizes gadā, aprēķinot tās no peļņas, kas gūta periodā pēc iepriekšējā pārskata gada beigām. Ar grozījumiem Ministru kabineta 2011.gada 21.jūnija noteikumos Nr.488 noteikts:
  • aprēķinātās ārkārtas dividendes sabiedrība grāmatvedībā atspoguļo, izveidojot jaunu bilances aktīva posteni „Aprēķinātās ārkārtas dividendes”
  • ja sabiedrībai pārskata gadā, kurā tika noteiktas ārkārtas dividendes, ir peļņa, tad par aprēķinātajām ārkārtas dividendēm gūtā peļņa tiek samazināta
  • ja sabiedrībai pārskata gadā, kurā tika noteiktas ārkārtas dividendes, ir zaudējumi vai peļņa ir mazāka par ārkārtas dividendēm, tad aprēķinātās ārkārtas dividendes vai to pārsnieguma daļu norāda peļņas vai zaudējumu aprēķina postenī „Pārējās saimnieciskās darbības izmaksas”
  • noteiktās ārkārtas dividendes norāda peļņas vai zaudējumu aprēķinā pirms posteņa „Pārskata gada peļņa vai zaudējumi”, pievienojot jaunu posteni „Aprēķinātās ārkārtas dividendes”.