0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

PERSONĀLSDARBA TIESĪBASLabklājības ministrs apgalvo, ka izdevies sākt jauniešu bezdarba samazināšanu

Labklājības ministrs apgalvo, ka izdevies sākt jauniešu bezdarba samazināšanu

Labklājības ministrija, vērtējot valdības Rīcības plānā labklājības nozarei noteikto uzdevumu izpildi, starp nozīmīgākajiem darbiem minējusi jaunu pasākumu ieviešanu jauniešu bezdarba mazināšanai un skolēnu vasaras darba atjaunošanu. Ministra Ulda Auguļa paziņojumā norādīts, ka Latvija Eiropas Savienības līmenī novērtēta kā valsts, kas 2014.gadā operatīvi un sekmīgi ir uzsākusi Jauniešu garantijas pasākumus. Iniciatīvas mērķis ir stiprināt jauniešu nodarbinātības izredzes, mērķtiecīgi palīdzot jauniešiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nestrādā vai nemācās. Pusgada laikā, kopš uzsākts pasākums, Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) organizētajos aktīvajos nodarbinātības pasākumos iesaistīti vairāk nekā 10 tūkstoši jauniešu bezdarbnieku. 2014.gada jūnija beigās NVA uzskaitē bija 16 639 bezdarbnieki vecumā no 15 līdz 29…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

Labklājības ministrija, vērtējot valdības Rīcības plānā labklājības nozarei noteikto uzdevumu izpildi, starp nozīmīgākajiem darbiem minējusi jaunu pasākumu ieviešanu jauniešu bezdarba mazināšanai un skolēnu vasaras darba atjaunošanu.

Ministra Ulda Auguļa paziņojumā norādīts, ka Latvija Eiropas Savienības līmenī novērtēta kā valsts, kas 2014.gadā operatīvi un sekmīgi ir uzsākusi Jauniešu garantijas pasākumus. Iniciatīvas mērķis ir stiprināt jauniešu nodarbinātības izredzes, mērķtiecīgi palīdzot jauniešiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nestrādā vai nemācās. Pusgada laikā, kopš uzsākts pasākums, Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) organizētajos aktīvajos nodarbinātības pasākumos iesaistīti vairāk nekā 10 tūkstoši jauniešu bezdarbnieku.

2014.gada jūnija beigās NVA uzskaitē bija 16 639 bezdarbnieki vecumā no 15 līdz 29 gadiem, t.sk. 7 468 jaunieši bezdarbnieki vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kas ir 8,8% no kopējā reģistrēto bezdarbnieku skaita. Jauniešu bezdarbnieku kopskaitā 13,2% bija ilgstošie bezdarbnieki. Vidējais bezdarba ilgums 2014.gada jūnija beigās jauniešiem bezdarbniekiem bija  4 mēneši. Lielākais jauniešu bezdarbnieku skaits sadalījumā pa profesijām pēc pēdējās nodarbošanās: palīgstrādnieks – 306, mazumtirdzniecības veikala pārdevējs – 299, pārdevējs konsultants – 248, viesmīlis – 83, apkopējs – 80, pavārs – 75, zivju apstrādātājs – 71, tirdzniecības zāles darbinieks – 60. 2014.gada 1.pusgadā darbā iekārtojušies 5 886 jaunieši bezdarbnieki, no kuriem 2 308 jaunieši bezdarbnieki ir iekārtojušies darbā pēc kāda NVA aktīvā pasākuma pabeigšanas.

Operatīvie dati liecina, ka NVA skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumā iesaistīti jau 3 016 skolēni un 655 darba devēji, kuri pieteikuši vairāk nekā 5 tūkstošus darba vietu.