0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESKā rīkoties, ja, veicot bankas pārskaitījumu, personīgais konts sajaukts ar saimnieciskai darbībai paredzēto?

Kā rīkoties, ja, veicot bankas pārskaitījumu, personīgais konts sajaukts ar saimnieciskai darbībai paredzēto?

Jautājums: Individuālais komersants kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā. Tiek izmantots viens kretītiestāžu konts,kurā ir atspoguļoti visi ieņēmumi un izdevumi, individuālais komersantskas saistīti tikai ar saimniecisko darbību. Komersantam ir arī personiskais konts,ko viņš lieto personiskajām vajadzībām un tas netik izmantots saimnieciskajā darbībā.Bet viņš netīšām veic valsts sociālās apdrošināšanas obligatos maksājumus par ceturksni tieši no sava personiskā konta. Kā šo maksājumu atspoguļot saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnālā, jo tas taču ir izdevums, kas saistīts ar viņa saimniecisko darbību? Atbild Dr.oec. INGUNA LEIBUS, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Grāmatvedības un finanšu katedras profesore, sērijā „Bilances bibliotēka” vairākkārt izdotās grāmatas „Pašnodarbināto grāmatvedība un nodokļi”…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Jautājums: Individuālais komersants kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā. Tiek izmantots viens kretītiestāžu konts,kurā ir atspoguļoti visi ieņēmumi un izdevumi, individuālais komersantskas saistīti tikai ar saimniecisko darbību. Komersantam ir arī personiskais konts,ko viņš lieto personiskajām vajadzībām un tas netik izmantots saimnieciskajā darbībā.Bet viņš netīšām veic valsts sociālās apdrošināšanas obligatos maksājumus par ceturksni tieši no sava personiskā konta. Kā šo maksājumu atspoguļot saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnālā, jo tas taču ir izdevums, kas saistīts ar viņa saimniecisko darbību? Atbild Dr.oec. INGUNA LEIBUS, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Grāmatvedības un finanšu katedras profesore, sērijā „Bilances bibliotēka” vairākkārt izdotās grāmatas „Pašnodarbināto grāmatvedība un nodokļi” autore. Šādā situācijā  jāpārskaita precīzi tā pati summa no individuālā komersanta konta uz personigo kontu un jānorāda norēķini par pašnodarbinātā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (VSAOI), tad to var norakstīt uz izdevumiem. Līdzīgi kā apmaksājot skaidrā naudā.