0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESVai jāreģistrējas VID PVN maksātāju reģistrā, sniedzot reklāmas pakalpojumus citas dalībvalsts PVN nodokļa maksātājam?

Vai jāreģistrējas VID PVN maksātāju reģistrā, sniedzot reklāmas pakalpojumus citas dalībvalsts PVN nodokļa maksātājam?

Jautājums: Latvijas SIA nodokļu maksātājs - nav reģistrēts kā PVNmaksātājs. SIA darbības veids ir interneta portāla darbība Latvijā. Tā ir tīmekļa vietne Latvijā, kur var atrast informāciju tādās nozarēs kā arhitektūra, būvniecība, dizains. Vācijas uzņēmums (PVN maksātājs Vācijā) vēlas mūsu interneta portālā ievietot baneri. Par ko Latvijas SIA izrakstīs rēķinu Vācijas uzņēmumam par sniegtajiem pakalpojumiem. Kur skaitās pakalpojuma sniegšanas vieta? Kurš maksā PVN - pakalpojuma saņēmējs vai pakalpojuma sniedzējs? Vai SIA ir jāreģistrējas kā PVN maksātājam pirms šī pakalpojuma sniegšanas?   Atbild Mg.soc.sc. Ņina Podvinska, sertificēta nodokļu konsultante, PricewaterhouseCoopers SIA projektu vadītāja   Kā var secināt no jautājuma, Latvijas SIA…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Jautājums: Latvijas SIA nodokļu maksātājs - nav reģistrēts kā PVNmaksātājs. SIA darbības veids ir interneta portāla darbība Latvijā. Tā ir tīmekļa vietne Latvijā, kur var atrast informāciju tādās nozarēs kā arhitektūra, būvniecība, dizains. Vācijas uzņēmums (PVN maksātājs Vācijā) vēlas mūsu interneta portālā ievietot baneri. Par ko Latvijas SIA izrakstīs rēķinu Vācijas uzņēmumam par sniegtajiem pakalpojumiem. Kur skaitās pakalpojuma sniegšanas vieta? Kurš maksā PVN - pakalpojuma saņēmējs vai pakalpojuma sniedzējs? Vai SIA ir jāreģistrējas kā PVN maksātājam pirms šī pakalpojuma sniegšanas?   Atbild Mg.soc.sc. Ņina Podvinska, sertificēta nodokļu konsultante, PricewaterhouseCoopers SIA projektu vadītāja   Kā var secināt no jautājuma, Latvijas SIA sniegs reklāmas pakalpojumus (banera izvietošana SIA portālā) Vācijas reģistrētam nodokļa maksātājam. Reklāmas pakalpojumu sniegšanas vieta, ja tie tiek sniegti citas dalībvalsts reģistrētam nodokļa maksātājam, tiek vērtēta saskaņā ar Pievienotās vērtības nodokļa likuma (PVN likums) 19.panta pirmo daļu un tā būs: 1) pakalpojuma saņēmēja saimnieciskās darbības mītnes vieta; 2) pakalpojuma saņēmēja pastāvīgās iestādes atrašanās vieta, ja pakalpojums tiek sniegts pakalpojuma saņēmēja pastāvīgajai iestādei, kas neatrodas šīs personas saimnieciskās darbības mītnes vietā; 3) pakalpojuma saņēmēja deklarētā dzīvesvieta, bet, ja tādas nav, - pastāvīgās uzturēšanās vieta, ja pakalpojuma saņēmējam nav saimnieciskās darbības mītnes vietas vai pastāvīgās iestādes. Ievērojot PVN likuma 55.panta pirmo daļu, nodokļa maksātājs reģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta PVN maksātāju reģistrā, pirms tas: 1) ... 2) ... 3) sniedz tādus pakalpojumus, kuru sniegšanas vieta saskaņā ar šā likuma 19.panta pirmo daļu ir cita dalībvalsts un attiecībā uz kuriem par nodokļa samaksu ir atbildīgs pakalpojumu saņēmējs. Ņemot vērā minētās PVN likuma normas, Latvijas SIA jārēgistrējas kā PVN maksātājam pirms tā sniegs minētos pakalpojumus.