0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

BIZNESSFINANSESNo 2015.gada 1.janvāra palielinās izmaksājamo uzturlīdzekļu apmērs

No 2015.gada 1.janvāra palielinās izmaksājamo uzturlīdzekļu apmērs

Uzturlīdzekļu garantiju fondsinformē, ka no 2015.gada 1.janvāra  palielinās izmaksājamo uzturlīdzekļu apmērs un uzturlīdzekļi tiks izmaksāti EUR 90 bērniem līdz 7 gadu vecumam un EUR 108  bērniem no 7 līdz 18 gadu vecumam. No Uzturlīdzekļu garantiju fonda tiks izmaksāts EUR 90 un attiecīgi EUR 108 tikai tādā gadījumā, ja tiesas nolēmumā ir noteikts minimālais uzturlīdzekļu apmērs, tas ir, 25 % apmērā no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas bērnam līdz 7 gadu vecumam un 30% apmērā bērnam no 7 līdz 18 gadu vecumam. Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija nodrošina bērnam uzturlīdzekļus: ja tiesas nolēmuma par uzturlīdzekļu piedziņu izpildi zvērināts tiesu izpildītājs…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Uzturlīdzekļu garantiju fondsinformē, ka no 2015.gada 1.janvāra  palielinās izmaksājamo uzturlīdzekļu apmērs un uzturlīdzekļi tiks izmaksāti EUR 90 bērniem līdz 7 gadu vecumam un EUR 108  bērniem no 7 līdz 18 gadu vecumam. No Uzturlīdzekļu garantiju fonda tiks izmaksāts EUR 90 un attiecīgi EUR 108 tikai tādā gadījumā, ja tiesas nolēmumā ir noteikts minimālais uzturlīdzekļu apmērs, tas ir, 25 % apmērā no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas bērnam līdz 7 gadu vecumam un 30% apmērā bērnam no 7 līdz 18 gadu vecumam. Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija nodrošina bērnam uzturlīdzekļus:
  • ja tiesas nolēmuma par uzturlīdzekļu piedziņu izpildi zvērināts tiesu izpildītājs atzinis par neiespējamu;
  • ja vecāks, kuram ar tiesas nolēmumu noteikts pienākums maksāt uzturlīdzekļus savam bērnam, tiesas nolēmumu par uzturlīdzekļu piedziņu pilda apmērā, kas ir mazāks par minimālo uzturlīdzekļu apmēru.
Informējam, ka uzturlīdzekļu izmaksa tiek veikta par iepriekšējo mēnesi. Tas nozīmē, ka uzturlīdzekļi par janvāri tiks izmaksāti februāra beigās, tādejādi EUR 90 un attiecīgi EUR 108 tiks izmaksāti februāra beigās.