0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

VISI RAKSTIBilances TV: VID informē par 2014. gadā paveikto un šogad iecerēto; atklāj arvien jaunas krāpšanās ar kases aparātiem (+video)

Bilances TV: VID informē par 2014. gadā paveikto un šogad iecerēto; atklāj arvien jaunas krāpšanās ar kases aparātiem (+video)

Ceturtdien Valsts ieņēmumu dienests prezentēja tradicionālo atskaiti par iepriekšējā gadā paveikto un jaunajā gadā iecerētajiem plāniem. VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone informēja, ka labus rezultātus devusi ēnu ekonomikas apkarošana nozaru griezumā, kas tiks turpināta arī šogad, ķeroties klāt skaistumkopšanai, sabiedriskajai ēdināšanai un lietoto auto tirdzniecībai. Savukārt jau šopavasar VID plāno ieviest interesantu jauninājumu - dienests sāks publicēt visu juridisko personu topu pēc to samaksāto nodokļu apjoma. Kā sekmīgu pasākumu I. Pētersone atzīmēja arī lielo uzņēmumu atbrīvošanu no pastiprinātām VID pārbaudēm, un arī šī prakse tiks turpināta šogad. Savukārt, kā vienu no pēdējā laika negatīvajām tendencēm viņa atzīmēja darba devēju manipulācijas ar…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Ceturtdien Valsts ieņēmumu dienests prezentēja tradicionālo atskaiti par iepriekšējā gadā paveikto un jaunajā gadā iecerētajiem plāniem. VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone informēja, ka labus rezultātus devusi ēnu ekonomikas apkarošana nozaru griezumā, kas tiks turpināta arī šogad, ķeroties klāt skaistumkopšanai, sabiedriskajai ēdināšanai un lietoto auto tirdzniecībai. Savukārt jau šopavasar VID plāno ieviest interesantu jauninājumu - dienests sāks publicēt visu juridisko personu topu pēc to samaksāto nodokļu apjoma. Kā sekmīgu pasākumu I. Pētersone atzīmēja arī lielo uzņēmumu atbrīvošanu no pastiprinātām VID pārbaudēm, un arī šī prakse tiks turpināta šogad. Savukārt, kā vienu no pēdējā laika negatīvajām tendencēm viņa atzīmēja darba devēju manipulācijas ar darbinieku patiesībā nostrādātajām stundām, kur uzrādītā statistika acīmredzami neatbilst reālajai dzīvei. Šokējošu ziņu preses konferencē atklāja VID Finanšu policijas priekšnieks Kaspars Čerņeckis – itin visās VID janvārī veiktajās deviņu sabiedrisko pakalpojumu uzņēmumu pārbaudēs Rīgas centrā, atklātas līdzīgas kases aparātu krāpniecības manipulācijas kā decembrī izskanējušajā Gan Bei gadījumā. Turklāt paši Gan Bei arī aizvien turpinot iepriekšējo praksi, atzina I. Pētersone, stāstot, ka kādā vakarā saņēmusi uzreiz divas īsziņas no restorāna klientiem, kas sūdzējušies, ka tiem netiek izsniegti čeki pat pēc pieprasījuma. Patlaban VID apspriežot iespēju restorānu slēgt pavisam, lai gan tas neesot iestādes pašmērķis, jo uzņēmumā tomēr strādā darbinieki, kas slēgšanas gadījumā kļūs par bezdarbniekiem. VID šogad plāno aktīvi izvērst kampaņu "Dots Devējam atdodas", informējot iedzīvotājus par nodokļu maksāšanas priekšrocībām.