0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

GRĀMATVEDĪBAVID atgādina: līdz 31.martam nevalstiskajām organizācijām jāiesniedz gada pārskats

VID atgādina: līdz 31.martam nevalstiskajām organizācijām jāiesniedz gada pārskats

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atgādina, ka līdz 31.martam ieskaitot visām Latvijā reģistrētām biedrībām, nodibinājumiem un arodbiedrībām VID ir jāiesniedz sagatavotais pārskats par 2014.gadu. Politiskajām organizācijām (partijām) un to apvienībām līdz 31.martam jāiesniedz gada pārskata noraksts, savukārt tām biedrībām, nodibinājumiem un arodbiedrībām, kuru apgrozījums (ieņēmumi) no saimnieciskajiem darījumiem 2013. un 2014.gadā nepārsniedza 40 000 euro, līdz 31.martam VID ir jāsniedz gada pārskata daļas – ieņēmumu un izdevumu pārskats un ziedojumu un dāvinājumu pārskats. Tām organizācijām, kurām piešķirts sabiedriskā labuma statuss, līdz šī gada 31.martam papildus gada pārskatam jāiesniedz arī administratīvo izdevumu pārskats un detalizēta informācija par ziedojumu izlietojumu. Gan veidlapa "Iepriekšējā gada darbības…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

VID2015Valsts ieņēmumu dienests (VID) atgādina, ka līdz 31.martam ieskaitot visām Latvijā reģistrētām biedrībām, nodibinājumiem un arodbiedrībām VID ir jāiesniedz sagatavotais pārskats par 2014.gadu. Politiskajām organizācijām (partijām) un to apvienībām līdz 31.martam jāiesniedz gada pārskata noraksts, savukārt tām biedrībām, nodibinājumiem un arodbiedrībām, kuru apgrozījums (ieņēmumi) no saimnieciskajiem darījumiem 2013. un 2014.gadā nepārsniedza 40 000 euro, līdz 31.martam VID ir jāsniedz gada pārskata daļas – ieņēmumu un izdevumu pārskats un ziedojumu un dāvinājumu pārskats.

Tām organizācijām, kurām piešķirts sabiedriskā labuma statuss, līdz šī gada 31.martam papildus gada pārskatam jāiesniedz arī administratīvo izdevumu pārskats un detalizēta informācija par ziedojumu izlietojumu. Gan veidlapa "Iepriekšējā gada darbības pārskats un turpmākās darbības plāns", gan VID ieteicamā forma "Detalizēts izlietoto ziedojumu un dāvinājumu pārskats” pieejama VID mājaslapas sadaļā „Sabiedriskā labuma statuss”.

VID atgādina, ka 2014.gada pārskats ir sagatavojams euro.

Gada pārskatu var iesniegt papīra formā jebkurā VID klientu apkalpošanas centrā vai arī nosūtot to pa pastu, taču VID aicina komersantus iesniegt gada pārskatus elektroniski, izmantojot VID elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), kur pieejamas gada pārskata sastāvdaļu strukturētas formas, kas nodrošina datu precizitāti, jo notiek automātiska dokumentu pareizības pārbaude, kas, ja nepieciešams, ļauj novērst aprēķina kļūdu iespējas. Svarīgi arī, ka visa uzņēmuma iepriekšējā gada pārskatā sniegtā informācija tajā ielasīsies automātiski un automātiski arī tiks konvertēta uz euro. Respektīvi, iesniedzot gada pārskatu par 2014.gadu elektroniski, visa 2013.gada pārskatā norādītā informācija tajā ielasīsies automātiski (līdz šim uzņēmumam tā bija jāievada manuāli).

Informācija par gada pārskata obligātajām sastāvdaļām, par dokumentiem, kas iesniedzami kopā ar gada pārskatu, par to, kas veic attiecīgās sabiedrības gada pārskata pārbaudi un kādi ir gada pārskata iesniegšanas termiņi, skaidrota VID informatīvajā materiālā "Valsts ieņēmumu dienestā iesniedzamie gada pārskati, dokumenti un to iesniegšanas termiņi par 2014.pārskata gadu", kas pieejams VID mājaslapas sadaļā „Gada pārskati”.

Biedrību, nodibinājumu un arodbiedrību gada pārskatu struktūru, apjomu un saturu, kā arī sagatavošanas, pārbaudīšanas un iesniegšanas kārtību nosaka Ministru kabineta 2006.gada 3.oktobra noteikumi Nr.808 „Noteikumi par biedrību, nodibinājumu un arodbiedrību gada pārskatiem”,savukārt politisko organizāciju (partiju) un to apvienību gada pārskatu sagatavošanas, pārbaudīšanas un iesniegšanas kārtību nosaka Ministru kabineta 13.07.2004. noteikumi Nr.591 “Noteikumi par politisko organizāciju (partiju) un to apvienību gada pārskatiem”.

VID aicina ievērot gada pārskata iesniegšanas termiņus un prasības. Gadījumā, ja gada pārskats netiks iesniegts Gada pārskatu likumā noteiktajā termiņā, tas ir, līdz 2015.gada 31.martam ieskaitot, vai arī tam nebūs pievienotas visas likumā noteiktās sastāvdaļas, atbildīgajām personām var tikt piemērota administratīvā atbildība saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 159.8 pantu „Nodokļu un informatīvo deklarāciju iesniegšanas termiņu neievērošana”.