0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

GRĀMATVEDĪBANo 1.aprīļa tabakas lapām tiks piemērots akcīzes nodoklis

No 1.aprīļa tabakas lapām tiks piemērots akcīzes nodoklis

No 1.aprīļa tabakas lapām tiks piemērots akcīzes nodoklis, tādēļ Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina komersantus, kuru darbība saistīta ar tabakas lapām, saņemt atbilstošu speciālo atļauju (licenci) komercdarbībai ar tabakas izstrādājumiem, kā arī inventarizēt to glabāšanā esošo tabakas lapu krājumus. VID informē, ka saistībā ar 2014.gada 17.decembrī veiktajām izmaiņām likumā "Par akcīzes nodokli" (turpmāk - likums) no 2015.gada 1.aprīļa tabakas lapām tiek piemērots akcīzes nodoklis 55,49 euro par 1000 gramiem tabakas lapu. Atbilstoši likuma pārejas noteikumu 71.punktam personai, kas veic darbības ar tabakas lapām, līdz 2015.gada 31.martam jāsaņem atbilstoša speciālā atļauja (licence) darbībām ar tabakas izstrādājumiem. Speciālā atļauja (licence) tiek izsniegta…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

tabakaNo 1.aprīļa tabakas lapām tiks piemērots akcīzes nodoklis, tādēļ Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina komersantus, kuru darbība saistīta ar tabakas lapām, saņemt atbilstošu speciālo atļauju (licenci) komercdarbībai ar tabakas izstrādājumiem, kā arī inventarizēt to glabāšanā esošo tabakas lapu krājumus.

VID informē, ka saistībā ar 2014.gada 17.decembrī veiktajām izmaiņām likumā "Par akcīzes nodokli" (turpmāk - likums) no 2015.gada 1.aprīļa tabakas lapām tiek piemērots akcīzes nodoklis 55,49 euro par 1000 gramiem tabakas lapu.

Atbilstoši likuma pārejas noteikumu 71.punktam personai, kas veic darbības ar tabakas lapām, līdz 2015.gada 31.martam jāsaņem atbilstoša speciālā atļauja (licence) darbībām ar tabakas izstrādājumiem. Speciālā atļauja (licence) tiek izsniegta šādiem komercdarbības veidiem:

  1. apstiprināta noliktavas turētāja darbībai;
  2. reģistrēta saņēmēja darbībai;
  3. reģistrēta nosūtītāja darbībai;
  4. vairumtirdzniecībai;
  5. mazumtirdzniecībai.

Personai, kas 2015.gada 1.aprīlī veic jebkuras darbības ar tabakas lapām, jāinventarizē tās glabāšanā esošo tabakas lapu krājumi. Inventarizācija jāveic 2015.gada 1.aprīlī un 15 dienu laikā pēc inventarizācijas (ieskaitot inventarizācijas dienu) VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (dokumentu grupa "Citi", dokumenta nosaukums "Informācija VID Akcīzes pārvaldei") jāiesniedz tabakas lapu inventarizācijas saraksts.

No 2015.gada 1.aprīļa aprēķināto akcīzes nodokli par tabakas lapām uzrāda akcīzes nodokļa deklarācijās atbilstoši likuma 24.panta nosacījumiem.

Aprēķināto akcīzes nodokli par tabakas lapām maksā likuma 23.pantā noteiktajos termiņos:

  • valsts pamatbudžeta ieņēmumu kontā LV47TREL1060000524400, ja tabakas lapas tiek nodotas patēriņam Latvijas Republikā;
  • valsts pamatbudžeta ieņēmumu kontā LV95TREL1060000534400, ja tabakas lapas tiek ievestas laišanai brīvā apgrozībā (importētas).

Ja tabakas lapas tiek nodotas patēriņam Latvijas Republikā, tās nemarķē ar akcīzes nodokļa markām.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt uz VID informatīvo tālruni 67120000, konsultēties ikvienā VID klientu apkalpošanas centrā vai sūtīt jautājumu, izmantojot VID mājaslapas sadaļu "Kontakti" - "Uzdot jautājumu VID".