0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

PERSONĀLSEiropas arodbiedrības tiksies Rīgā un pieminēs darbā bojā gājušos

Eiropas arodbiedrības tiksies Rīgā un pieminēs darbā bojā gājušos

Rīt, 28.aprīlī, Eiropas arodbiedrības atzīmēs Starptautisko darbā bojā gājušo un savainoto strādnieku piemiņas dienu. Šogad arodbiedrības īpaši pieminēs 150 000 cilvēkus, kuri Eiropas Savienībā miruši no profesionālajām vēža slimībām, jo Eiropas Komisija pārtrauca darbu pie Direktīvas, kas paredz aizsardzību no vēzi izraisošām vielām. Eiropas arodbiedrību konfederācijas (ETUC) ģenerālsekretāres vietnieks Jozefs Ņemecs (Józef Niemiec) 27. un 28.aprīlī tiksies ar Latvijas prezidentūru, ar Latvijas arodbiedrību un Eiropas arodbiedrību darba aizsardzības ekspertiem Darba drošības konferencē Rīgā, viesnīcā Tallink. Plānots, ka 27.aprīlī pēc konferences atklāšanas ETUC pārstāvis kopā ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāju Pēteri Krīgeru LR labklājības ministram Uldim Augulim iesniegs ETUC…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
darbinieksRīt, 28.aprīlī, Eiropas arodbiedrības atzīmēs Starptautisko darbā bojā gājušo un savainoto strādnieku piemiņas dienu. Šogad arodbiedrības īpaši pieminēs 150 000 cilvēkus, kuri Eiropas Savienībā miruši no profesionālajām vēža slimībām, jo Eiropas Komisija pārtrauca darbu pie Direktīvas, kas paredz aizsardzību no vēzi izraisošām vielām.
Eiropas arodbiedrību konfederācijas (ETUC) ģenerālsekretāres vietnieks Jozefs Ņemecs (Józef Niemiec) 27. un 28.aprīlī tiksies ar Latvijas prezidentūru, ar Latvijas arodbiedrību un Eiropas arodbiedrību darba aizsardzības ekspertiem Darba drošības konferencē Rīgā, viesnīcā Tallink. Plānots, ka 27.aprīlī pēc konferences atklāšanas ETUC pārstāvis kopā ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāju Pēteri Krīgeru LR labklājības ministram Uldim Augulim iesniegs ETUC petīciju par Kancerogēnu un mutagēnu Direktīvas pārskatīšanu, kā arī LBAS darba aizsardzības konferencē 16.aprīlī savāktos parakstus šīs petīcijas atbalstam. Eiropas Savienībā katru gadu ap 100 000 cilvēku mirst ar vēža slimībām, ko izraisa kancerogēno un mutagēno ķīmisko vielu pielietošana darba procesos. Eiropas Komisija no 2013.gada oktobra ir iesaldējusi Kancerogēnu un mutagēnu Direktīvas pārskatīšanu, kas neļauj ieviest plašāku bīstamo vielu sarakstu ar pieļaujamām vielas robežvērtībām. Rezultātā Eiropā šodien tikai trijām no vēža slimību izraisošām ķimikālijām ir drošas robežvērtības. ETUC pieprasa:
  • Juridiski nostiprināt pieļaujamās vielu robežvērtības prioritāram sarakstam ar 50 toksiskākajām ķīmiskajām vielām, kas izraisa vēža slimības un vīriešu un sieviešu neauglību.
  • Nekavējoši atjaunot Kancerogēnu un mutagēnu Direktīvas pārskatīšanu, paplašinot darba procesos pielietojamo ķimikāliju skaitu ar saistošiem iedarbības ierobežojumiem.
Pasākumi, lai aizsargātu darbiniekus no vēža slimībām un neauglības problēmām, tiek uzskatīti par birokrātiju un tā saukto papildu slogu ražošanas nozarēm. Tas ir apkaunojoši. Es principā atbalstu REFIT labāku regulējumu procesu, bet, ja ir apdraudējums cilvēku dzīvībai, šo jautājumu nedrīkst izskatīt vienā līmenī ar citiem nosacījumiem, piemēram, kā izejvielu vai enerģiju izmaksas," sacīja Bernadete Segola (Bernadette Ségol), ETUC ģenerālsekretāre. ETUC aicina Eiropas Komisiju vienoties par saistošu iedarbības ierobežojumu ieviešanu 50 kaitīgākajām ķimikālijām, kas tiek pielietotas darba procesos.