0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

VISI RAKSTIPieņemts lēmums par dīzeļdegvielas krāsošanas atlikšanu līdz 31.oktobrim

Pieņemts lēmums par dīzeļdegvielas krāsošanas atlikšanu līdz 31.oktobrim

Vakar Saeimā galīgā lasījumā ir pieņemti grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli”, kuros ietverta Zemkopības ministrijas un Finanšu ministrijas panāktā vienošanās par dīzeļdegvielas iekrāsošanas uzsākšanu ne ātrāk kā 31.oktobrī, kā arī lauksaimniekiem būs iespēja no  1.jūlija līdz 30.oktobrim izmantot 75% no piešķirtā dīzeļdegvielas limita. Biedrība "Zemnieku saeima" ir gandarīta par pieņemto lēmumu, tomēr aicina turpināt alternatīvu variantu meklēšanu un izvērtēšanu krāsotajai dīzeļdegvielai. Dīzeļdegvielas iekrāsošana paredz krāsvielas un ķīmiskā elementa pievienošanu lauksaimniecībā izmantojamai dīzeļdegvielai. Pēc lauksaimnieku aprēķiniem, iekrāsotās dīzeļdegvielas cena pieaugs aptuveni par 5-6 eiro centiem par litru. Turklāt degvielas uzglabāšanai būs jāiegādājas papildus tvertnes, kuru…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Lauksaimniecība
Foto: I. Kubliņš
Vakar Saeimā galīgā lasījumā ir pieņemti grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli”, kuros ietverta Zemkopības ministrijas un Finanšu ministrijas panāktā vienošanās par dīzeļdegvielas iekrāsošanas uzsākšanu ne ātrāk kā 31.oktobrī, kā arī lauksaimniekiem būs iespēja no  1.jūlija līdz 30.oktobrim izmantot 75% no piešķirtā dīzeļdegvielas limita.
Biedrība "Zemnieku saeima" ir gandarīta par pieņemto lēmumu, tomēr aicina turpināt alternatīvu variantu meklēšanu un izvērtēšanu krāsotajai dīzeļdegvielai. Dīzeļdegvielas iekrāsošana paredz krāsvielas un ķīmiskā elementa pievienošanu lauksaimniecībā izmantojamai dīzeļdegvielai. Pēc lauksaimnieku aprēķiniem, iekrāsotās dīzeļdegvielas cena pieaugs aptuveni par 5-6 eiro centiem par litru. Turklāt degvielas uzglabāšanai būs jāiegādājas papildus tvertnes, kuru cena ir vismaz 3000 eiro. Kaimiņu valstu pieredze liecina par izmaksu pieaugumu, ieviešot krāsoto degvielu. Piemēram, Lietuvā tie ir 2,8 eiro centi par litru. Saeimas Finanšu un budžeta komisijas sēdēs biedrība ir aicinājusi izvērtēt kaimiņvalsts Zviedrijas modeli. Zviedrijā lauksaimniecības dīzeļdegvielu neiekrāso, ja tā iegādāta ar pilnu akcīzes nodokli, kuru vēlāk valsts daļēji atmaksā lauksaimniekiem. Biedrība "Zemnieku saeima" ir ietekmīgākā lauksaimnieku organizācija Latvijā, kas dibināta 1999.gadā. Biedrības pamatdarbība ir biedru interešu pārstāvēšana, lauksaimniekiem labvēlīgas politikas veidošana, biedru informēšana un izglītošana. Biedri kopā apsaimnieko vairāk nekā 500 tūkst. ha lauksaimniecībā izmantojamās zemes (augkopība 54%, piena lopkopība 38%, citas nozares 8%) un savās saimniecībās nodrošina darbu vairāk kā 4000 darbiniekiem.