0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

GRĀMATVEDĪBALietuvā turpmāk zinās, kas ir profesionāls grāmatvedis

Lietuvā turpmāk zinās, kas ir profesionāls grāmatvedis

Šī gada 19.maijā tika pieņemti grozījumi Lietuvas Republikas likumā “Par grāmatvedību”, definējot terminu “profesionāls grāmatvedis”, informē Latvijas Republikas Grāmatvežu asociācija (LRGA) savā interneta vietnē. Turpmāk likums noteiks: Profesionāls grāmatvedis – tā ir persona Lietuvā vai citā Eiropas Savienības dalībvalstī, revidents un/vai grāmatvedis, piederīgs profesionālai organizācijai, kura ir Starptautiskās Grāmatvežu federācijas  (IFAC) locekle. Profesionālo grāmatvežu reģistru kārto asociācija, kurai valdība ir uzticējusi šādas funkcijas (pašlaik Audits un grāmatvedība dienests), publicējot informāciju par profesionālajiem grāmatvežiem savā mājaslapā, nosakot arī noteikumus, kā iespējams iekļūt šai sarakstā un arī kā tikt izslēgtam no tā.  Tas nozīmē, ka, ieviešot šo normu, Lietuvas parlaments atzīst profesionāla…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

3 KOMENTĀRI

Pierakstīties
Paziņot par
3 Komentāri
jaunākie
vecāki populārakie
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Daiga Baumane
ti.d***@gmail.com
8 gadi atpakaļ

Beidzot!!! Ceru, ka Latvijā arī būs!

Gunta Gilba
gunta***@bayer.com
8 gadi atpakaļ

Asociāciju lobijs

***
***
8 gadi atpakaļ

Nepiekrītu, ka “Profesionāls grāmatvedis” var būt tikai tas, kas ir kādas profesionālas organizācijas biedrs.
Profesionāls grāmatvedis ir, manuprāt, speciālists, kurš ir ieguvis atbilstošu izglītību un strādā savā profesijā. Protams, var diskutēt par to kāds ir nepieciešamais izglītības līmenis un darba stāžš.

GramatvedibaŠī gada 19.maijā tika pieņemti grozījumi Lietuvas Republikas likumā “Par grāmatvedību”, definējot terminu “profesionāls grāmatvedis”, informē Latvijas Republikas Grāmatvežu asociācija (LRGA) savā interneta vietnē. Turpmāk likums noteiks:

Profesionāls grāmatvedis – tā ir persona Lietuvā vai citā Eiropas Savienības dalībvalstī, revidents un/vai grāmatvedis, piederīgs profesionālai organizācijai, kura ir Starptautiskās Grāmatvežu federācijas  (IFAC) locekle.

Profesionālo grāmatvežu reģistru kārto asociācija, kurai valdība ir uzticējusi šādas funkcijas (pašlaik Audits un grāmatvedība dienests), publicējot informāciju par profesionālajiem grāmatvežiem savā mājaslapā, nosakot arī noteikumus, kā iespējams iekļūt šai sarakstā un arī kā tikt izslēgtam no tā.

 Tas nozīmē, ka, ieviešot šo normu, Lietuvas parlaments atzīst profesionāla grāmatveža statusu arī tiem Latvijas profesionālajiem grāmatvežiem un revidentiem, kuri iestājušies organizācijās, kuras ir IFAC dalīborganizācijas, t.i.,Latvijas Zvērinātu revidentu asociācija (LZRA) un LRGA!

 Izvilkums no likuma (tulkojums angļu valodā):

6. Professional accountant – A person, in Lithuania or any other country, that belongs to the European Union, who is an auditor and/or an accountant unifying professional organisation, which is a member of the International Federation of Accountants, member.

10 article. Professional accountant

1. An association authorized by the Government of the Republic of Lithuania manages and publishes, on their web site, the lists of professional accountants and dictates the rules of entry into the list and the rules of removal from the list.

 2. A professional accountant offers information neccesary for the management of the list of professional accountants to the association authorized by the Government of the Republic of Lithuania in accordence to it‘s established procedures.