0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

GRĀMATVEDĪBAVID paziņo par jaunām iespējām elektroniskās deklarēšanas sistēmā

VID paziņo par jaunām iespējām elektroniskās deklarēšanas sistēmā

Turpinot pilnveidot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), 2015.gada jūnijā ir veikti dažādi papildinājumi un uzlabojumi vairākos EDS dokumentos, kas mazinās administratīvo slogu un vienkāršos nodokļu saistību izpildi gan fiziskām, gan juridiskām personām. Būtiskākie uzlabojumi EDS, kas pieejami nodokļu maksātājiem - EDS lietotājiem - kopš šī gada jūnija:  Lai palīdzētu nodokļu maksātājiem efektīvi plānot un ietaupīt laiku, EDS lietotājiem ir iespēja sagatavot nodokļu un informatīvās deklarācijas vēl pirms termiņa beigām. Pēc deklarācijas sagatavošanas tā vēl būs pieejama labošanai un tiks automātiski iesniegta VID normatīvajos aktos noteiktajā termiņā.  Papildu deklarāciju iesniegšanas kalendāram, kas darbojas jau kopš 2014.gada decembra, šobrīd…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
VID2015Turpinot pilnveidot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), 2015.gada jūnijā ir veikti dažādi papildinājumi un uzlabojumi vairākos EDS dokumentos, kas mazinās administratīvo slogu un vienkāršos nodokļu saistību izpildi gan fiziskām, gan juridiskām personām. Būtiskākie uzlabojumi EDS, kas pieejami nodokļu maksātājiem - EDS lietotājiem - kopš šī gada jūnija:

 Lai palīdzētu nodokļu maksātājiem efektīvi plānot un ietaupīt laiku, EDS lietotājiem ir iespēja sagatavot nodokļu un informatīvās deklarācijas vēl pirms termiņa beigām. Pēc deklarācijas sagatavošanas tā vēl būs pieejama labošanai un tiks automātiski iesniegta VID normatīvajos aktos noteiktajā termiņā.

 Papildu deklarāciju iesniegšanas kalendāram, kas darbojas jau kopš 2014.gada decembra, šobrīd ir ieviests arī "Maksājumu kalendārs" jeb atgādinājumu sistēma par nodokļu samaksas termiņiem. Tā informē EDS lietotājus par nodokļu samaksu divas dienas pirms maksājuma termiņa iestāšanās. Tādējādi EDS lietotājiem tiek atgādināts gan par kārtējo veicamo maksājumu saskaņā ar iesniegtajām deklarācijām un pārskatiem, gan par kārtējo nodokļu atbalsta pasākuma un termiņpagarinājuma maksājumu, kā arī maksājamās summas apmērs.

Nodokļu maksātājiem, kuriem VID veiktās datorizētās riska analīzes rezultātā ir uzrādīti augstākie nodokļu nenomaksas riski, EDS sākumlapā tiks attēlota informācija par viņu iekļaušanu attiecīgajā riska grupā.

 Rūpējoties par nodokļu maksātāju apkalpošanas kvalitāti un administratīvā sloga mazināšanu, papildinājumi un uzlabojumi ir veikti arī tādos dokumentos kā Gada ienākumu deklarācija, Pievienotās vērtības nodokļa deklarācija, Valsts amatpersonu deklarācija, Ziņojums par darba ņēmējiem, vairākos ar akcīzes preču marķēšanu saistītos dokumentos u.c. Tāpat ir pilnveidoti arī šādi EDS dokumenti: "Iesniegums apkalpojošā dienesta iekļaušanai Valsts ieņēmumu dienesta vienotajā datu bāzē (reģistrā)", "Iesniegums par stingrās uzskaites plombu piešķiršanu", "Elektroenerģijas nodokļa deklarācija" un "Iemaksas privātajos pensiju fondos". Savukārt, līdz 2015.gada 1.augustam EDS būs pieejami jauni pārskati, kuros tiks attēlota vidējā stundu tarifa likme uzņēmumā, vidējā stundu tarifa likme valstī un aprēķinātie 80% no vidējās stundu tarifa likmes valstī, salīdzinot un attēlojot rezultātu ar vidējās stundu tarifa likmi uzņēmumā. Minētie dati tiks apkopoti, izmantojot darba devēju VID iesniegtās ziņas par darba ņēmējiem. Tādējādi visiem pretendentiem uz valsts un pašvaldību iepirkumiem tiks nodrošināta iespēja objektīvi novērtēt savu atbilstību Publisko iepirkumu likumā noteiktajam kritērijam[1]. VID atgādina, ka ikviens var kļūt par EDS lietotāju, neslēdzot līgumu ar VID, bet izmantojot savas internetbankas lietotājvārdu un paroli, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izsniegto eID viedkarti vai VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" izsniegto droša elektroniskā paraksta viedkarti (e-parakstu). EDS pastāvīgi tiek pilnveidota un modernizēta, lai nodokļu maksātāji varētu pildīt nodokļu saistības atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kā arī mazinātu administratīvo slogu un vienkāršotu nodokļu saistību izpildi. Plašāka informācija par EDS pieejama VID mājaslapā sadaļā "Elektroniskās deklarēšanas sistēma". Aicinām arī VID mājaslapā pieteikties VID jaunumiem un saņemt informāciju par EDS jaunākajām iespējām savā e-pastā.   [1]2015.gada 2.oktobrī stājās spēkā grozījumi Publisko iepirkumu likumā, kas nosaka, ka no 2015.gada 1.augusta visiem pretendentiem uz valsts un pašvaldību iepirkumiem būs jānodrošina, ka viņu darbinieku vidējā stundu tarifa likme nav zemāka par 80% no darba ņēmēju vidējās stundas tarifa likmes attiecīgajā profesiju grupā valstī.