0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESVai saimnieciskās darbības izmaksās drīkst iekļaut darbinieku tālruņa sarunu izdevumus?

Vai saimnieciskās darbības izmaksās drīkst iekļaut darbinieku tālruņa sarunu izdevumus?

Ja darbiniekiem tiek piešķirti limiti mobilā tālruņa sarunām, vai uzņēmums drīkst apmaksāt, t.i., iekļaut uzņēmuma saimnieciskās darbības izmaksās, 100% sarunu? Vai varbūt arī šajos gadījumos ir kāds ierobežojums, piemēram, kā pašnodarbinātām personām (30% un 70%)? Ja sarunām ir pārsniegums virs noteiktā limita, tad šī summa tiek ieturēta… Par piešķirto limitu un virslimita summu ieturēšanu darbinieks ir informēts un parakstījis apliecinājumu.   Atbildi sagatavojis JEVGĒNIJS BESPAĻKO, nodokļu konsultants, konsultantfirmas Nodokļu drošības centrs speciālists nodokļu jautājumos, tā publicēta žurnāla "Bilance" 358. numurā.   Ja uzņēmums savā vārdā slēdz līgumu ar telefonsakaru pakalpojumu sniedzēju un šā līguma ietvaros sniegtie pakalpojumi ir atbilstoši uzņēmuma saimnieciskās…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

jautajumsJa darbiniekiem tiek piešķirti limiti mobilā tālruņa sarunām, vai uzņēmums drīkst apmaksāt, t.i., iekļaut uzņēmuma saimnieciskās darbības izmaksās, 100% sarunu? Vai varbūt arī šajos gadījumos ir kāds ierobežojums, piemēram, kā pašnodarbinātām personām (30% un 70%)? Ja sarunām ir pārsniegums virs noteiktā limita, tad šī summa tiek ieturēta… Par piešķirto limitu un virslimita summu ieturēšanu darbinieks ir informēts un parakstījis apliecinājumu.

 

Atbildi sagatavojis JEVGĒNIJS BESPAĻKO, nodokļu konsultants, konsultantfirmas Nodokļu drošības centrs speciālists nodokļu jautājumos, tā publicēta žurnāla "Bilance" 358. numurā.

 

Ja uzņēmums savā vārdā slēdz līgumu ar telefonsakaru pakalpojumu sniedzēju un šā līguma ietvaros sniegtie pakalpojumi ir atbilstoši uzņēmuma saimnieciskās darbības specifikai un apjomam, tad telefonsakaru pakalpojuma sniedzēja izrakstītie rēķini pilnā apmērā iekļaujami uzņēmuma saimnieciskās darbības izdevumos. Vienlaikus, lai nodrošinātu uzņēmuma resursu un personāla kontroli, iekšējos organizatoriskajos dokumentos uzņēmums ir tiesīgs patstāvīgi noteikt limitus gan mobilo telefonu sarunām, gan citu telekomunikācijas pakalpojumu izmantošanai. Šos limitus uzņēmums nosaka pēc pašu iniciatīvas. Nodokļu normatīvie akti šādus limitus nenosaka. Ja darbinieks pārsniedz uzņēmuma noteiktos limitus, tad darba devējs ar darbinieka rakstveida piekrišanu ir tiesīgs ieturēt pārsnieguma summu no darbinieka. Šī ieturējuma summa iekļaujama uzņēmuma ieņēmumos.