0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

BIZNESSLDDK norāda uz Latvijas zemo konkurētspēju un aicina valdību un parlamentu būtiski to uzlabot

LDDK norāda uz Latvijas zemo konkurētspēju un aicina valdību un parlamentu būtiski to uzlabot

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) uzskata, ka Latvijas kritums par divām vietām vakar publiskotajā Pasaules ekonomikas foruma "Globālās konkurētspējas indeksa ziņojumā 2015.-2016. gadam" atspoguļo patieso situāciju un saskan ar sociālo partneru paustajām bažām valsts budžeta plānošanas un nodokļu politikas jomā. LDDK uzskata, ka satraucošs ir Latvijas ārkārtīgi zemais vērtējums virknē indikatoru – piemēram, "valsts spējā pievilināt talantus" (110. vieta), "valsts spējā noturēt talantus" (104. vieta), kā arī "nodokļu sistēmas spējā motivēt strādājošos" (107. vieta sarakstā iekļauto pasaules valstu vidū). LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone: “Globālās konkurētspējas indeksa rādītāji skaidri apliecina nestabilai nodokļu politikai un Nacionālajā attīstības plānā izvirzīto mērķu neievērošanai ir…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

LDDK_logoLatvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) uzskata, ka Latvijas kritums par divām vietām vakar publiskotajā Pasaules ekonomikas foruma "Globālās konkurētspējas indeksa ziņojumā 2015.-2016. gadam" atspoguļo patieso situāciju un saskan ar sociālo partneru paustajām bažām valsts budžeta plānošanas un nodokļu politikas jomā.

LDDK uzskata, ka satraucošs ir Latvijas ārkārtīgi zemais vērtējums virknē indikatoru – piemēram, "valsts spējā pievilināt talantus" (110. vieta), "valsts spējā noturēt talantus" (104. vieta), kā arī "nodokļu sistēmas spējā motivēt strādājošos" (107. vieta sarakstā iekļauto pasaules valstu vidū).

LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone: “Globālās konkurētspējas indeksa rādītāji skaidri apliecina nestabilai nodokļu politikai un Nacionālajā attīstības plānā izvirzīto mērķu neievērošanai ir acīmredzamas sekas. Jau tagad Latvija konkurētspējas ziņā būtiski atpaliek no savām kaimiņvalstīm, par ko liecina gan ievērojamas atšķirības iekšzemes kopprodukta rādītājos uz vienu iedzīvotāju, gan vidējās algas apmērā, gan arī budžeta ieņēmumu jomā. Piemēram, daudz pieminētā Igaunija ar 1,3 miljoniem iedzīvotāju un zemākiem nodokļiem spēj gadā nodrošināt par pusotru miljardu eiro lielākus budžeta ieņēmumus nekā Latvija. Acīmredzot mūsu valstī jāplāno savādāk.”

LDDK brīdina, ka šādas politikas turpināšana Latvijā neizbēgami novedīs pie vēl lielākas atpalicības konkurētspējā, salīdzinot arī ar abām pārējām Baltijas valstīm – Lietuvu un Igauniju, investoriem liekot izšķirties par labu ieguldījumiem kaimiņvalstīs, nevis Latvijā, savukārt valstij ar katru gadu būs arvien sarežģītāk sabalansēt budžetu.

LDDK aicina valdību un atbildīgās ministrijas apzināties pašreizējās politikas virzienu, nekavējoties izdarīt nepieciešamos secinājumus un jau šī gada budžeta sastādīšanas un pieņemšanas gaitā lauzt nelabvēlīgās tendences, lai tuvākajos gados būtiski uzlabotu mūsu valsts konkurētspēju.