0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

VISI RAKSTIBankas aktīvi pievienojas jaunajam nozares pašregulācijas dokumentam

Bankas aktīvi pievienojas jaunajam nozares pašregulācijas dokumentam

Latvijas bankas aktīvi pievienojas jaunajam nozares pašregulācijas dokumentam "Banku sociālā harta" - trīs dienu laikā kopš hartas atbalstīšanas Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) padomes sēdē jau sešas bankas ir paziņojušas par pievienošanos hartai: SEB banka, Baltic Interational Bank, Swedbank, Nordea banka, banka Citadele un ABLV Bank. "Banku sociālā harta" ir jaunas nozares pašregulācijas vadlīnijas. Tajās atspoguļota mūsdienīga banku prakse un izveidots uz ilgtermiņa attiecībām vērsts banku un sabiedrības sadarbības modelis. "Banku sociālajā hartā" ir iekļauta arī īpaša rokasgrāmata klientiem par finanšu pakalpojumiem un ar tiem saistīto atbildību. Labās prakses vadlīniju mērķis ir izveidot Latvijā uzticamu, atbildīgu un ilgtspējīgu banku sistēmu, kas…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

komercbankuLatvijas bankas aktīvi pievienojas jaunajam nozares pašregulācijas dokumentam "Banku sociālā harta" - trīs dienu laikā kopš hartas atbalstīšanas Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) padomes sēdē jau sešas bankas ir paziņojušas par pievienošanos hartai: SEB banka, Baltic Interational Bank, Swedbank, Nordea banka, banka Citadele un ABLV Bank.

"Banku sociālā harta" ir jaunas nozares pašregulācijas vadlīnijas. Tajās atspoguļota mūsdienīga banku prakse un izveidots uz ilgtermiņa attiecībām vērsts banku un sabiedrības sadarbības modelis. "Banku sociālajā hartā" ir iekļauta arī īpaša rokasgrāmata klientiem par finanšu pakalpojumiem un ar tiem saistīto atbildību. Labās prakses vadlīniju mērķis ir izveidot Latvijā uzticamu, atbildīgu un ilgtspējīgu banku sistēmu, kas radītu priekšnoteikumus sabalansētai gan banku, gan to klientu finanšu pārvaldībai un labklājības izaugsmei ilgtermiņā.

Harta kā nozares vadlīnijas attiecas uz visiem LKA biedriem un tiks apstiprinātas LKA biedru sapulcē 2016. gada sākumā. Taču bankas var jau iepriekš individuāli pievienoties pašregulācijas dokumentam, tā īpaši uzsverot sociāli atbildīgas prakses nozīmi savā darbībā.