0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

TIESĪBASUR: Lielākā daļa pastāvīgo šķīrējtiesu izpildījušas Šķīrējtiesu likumā noteiktās prasības

UR: Lielākā daļa pastāvīgo šķīrējtiesu izpildījušas Šķīrējtiesu likumā noteiktās prasības

Šķīrējtiesu likums, kas stājies spēkā 2015. gada 1. janvārī, nosaka šķīrējtiesu izveidošanas kārtību un darbības pamatprincipus, lai nodrošinātu civiltiesisku strīdu efektīvu un taisnīgu izšķiršanu šķīrējtiesā. Šķīrējtiesu likums noteica pārējas posmu līdz 2015.gada 1.jūnijam jau reģistrēto pastāvīgo šķīrējtiesu dibinātājiem nodrošināt šķīrējtiesu darbību atbilstoši jaunajām prasībām, tai skaitā, iesniedzot Uzņēmumu reģistrā likumā noteiktos dokumentus. Kā liecina Uzņēmumu reģistra statistikas dati, tad līdz 2015. gada 1. janvārim šķīrējtiesu reģistrā bija reģistrētas 125 šķīrējtiesas. Informējam, ka Šķīrējtiesu likuma reformas rezultātā 42 šķīrējtiesas izslēgtas no šķīrējtiesu reģistra, t.i., 41 šķīrējtiesas dibinātāji nav izpildījuši likumā noteiktās prasības, savukārt viena šķīrējtiesas darbība izbeigta uz tās dibinātāja pieteikuma…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

tiesas5Šķīrējtiesu likums, kas stājies spēkā 2015. gada 1. janvārī, nosaka šķīrējtiesu izveidošanas kārtību un darbības pamatprincipus, lai nodrošinātu civiltiesisku strīdu efektīvu un taisnīgu izšķiršanu šķīrējtiesā. Šķīrējtiesu likums noteica pārējas posmu līdz 2015.gada 1.jūnijam jau reģistrēto pastāvīgo šķīrējtiesu dibinātājiem nodrošināt šķīrējtiesu darbību atbilstoši jaunajām prasībām, tai skaitā, iesniedzot Uzņēmumu reģistrā likumā noteiktos dokumentus.

Kā liecina Uzņēmumu reģistra statistikas dati, tad līdz 2015. gada 1. janvārim šķīrējtiesu reģistrā bija reģistrētas 125 šķīrējtiesas. Informējam, ka Šķīrējtiesu likuma reformas rezultātā 42 šķīrējtiesas izslēgtas no šķīrējtiesu reģistra, t.i., 41 šķīrējtiesas dibinātāji nav izpildījuši likumā noteiktās prasības, savukārt viena šķīrējtiesas darbība izbeigta uz tās dibinātāja pieteikuma pamata.

Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāre Guna Paidere norāda: "Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāna 2013.-2014.gadam īstenošanas ietvaros tika pieņemts jauns Šķīrējtiesu likums, kurš izstrādāts ar mērķi samazināt šķīrējtiesu skaitu un palielināt uzticību šķīrējtiesu lēmumiem, veicinot komersantu iespējas panākt efektīvu līgumsaistību izpildi. Kā liecina pašreizējie šķīrējtiesu reģistra dati, tad likuma izveide ir attaisnojusi tā mērķi un neaktīvās šķīrējtiesas ir izslēgtas no šķīrējtiesu reģistra."

Aktuālais šķīrējtiesu saraksts (uz 2. oktobri tajā reģistrētas 83 šķīrējtiesas) ir pieejams Uzņēmumu reģistra mājaslapā šeit.