0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

NODOKĻIRosinās MUN maksātājiem ierobežot pakalpojumu sniegšanu juridiskajām personām

Rosinās MUN maksātājiem ierobežot pakalpojumu sniegšanu juridiskajām personām

Otrdien, 17.novembrī, Ministru kabineta sēdē, izskatot grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā pirms to virzīšanas Saeimā uz otro lasījumu, finanšu ministrs Jānis Reirs informēja, ka rosinās Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) maksātājiem jau no 2016. gada ierobežot pakalpojumu sniegšanu juridiskajām personām (neierobežojot preču pārdošanas iespējas). Tādējādi MUN maksātāji pēc būtības sniegtu pakalpojumus tikai pakalpojuma gala saņēmējiem - fiziskām personām, bet ne starpniekiem (parasti juridiskas personas) un tiktu nodrošināts, ka konceptuāli ir ierobežota nodokļu plānošana, - mikrouzņēmumu veido, nodalot no darbojoša komersanta darbiniekus, lai optimizētu darbaspēka izmaksas. Vienlaikus ar priekšlikumu MUN maksātājiem ierobežot pakalpojumu sniegšanu juridiskām personām, tiktu atcelti…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

2 KOMENTĀRI

Pierakstīties
Paziņot par
2 Komentāri
jaunākie
vecāki populārakie
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Anita Siliņa
an***@strops.lv
8 gadi atpakaļ

Ja jau tik kardināli tiek plānots mainīt MUN likumu, būtu tikai normāli cien. I.Leibus semināru (24.11.2015.) pārcelt uz vēlāku laiku, kad finanšu ministrs kopā ar saeimu beidzot vienosies un pieņems tos likuma grozījumus. Citādi tāda laika tērēšana vien sanāks.

Je Ma
***@hcb.lv
8 gadi atpakaļ

Это издевательство !

mikroOtrdien, 17.novembrī, Ministru kabineta sēdē, izskatot grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā pirms to virzīšanas Saeimā uz otro lasījumu, finanšu ministrs Jānis Reirs informēja, ka rosinās Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) maksātājiem jau no 2016. gada ierobežot pakalpojumu sniegšanu juridiskajām personām (neierobežojot preču pārdošanas iespējas).

Tādējādi MUN maksātāji pēc būtības sniegtu pakalpojumus tikai pakalpojuma gala saņēmējiem - fiziskām personām, bet ne starpniekiem (parasti juridiskas personas) un tiktu nodrošināts, ka konceptuāli ir ierobežota nodokļu plānošana, - mikrouzņēmumu veido, nodalot no darbojoša komersanta darbiniekus, lai optimizētu darbaspēka izmaksas.

Vienlaikus ar priekšlikumu MUN maksātājiem ierobežot pakalpojumu sniegšanu juridiskām personām, tiktu atcelti nozaru ierobežojumi MUN maksātājiem. Likumā paredzētais mikrouzņēmumu nozaru ierobežojums līdz šim sabiedrībā ir neviennozīmīgi vērtēts.

Finanšu ministrijas (FM) piedāvājums nodrošinātu, ka MUN režīms pārtrauktu kropļot konkurenci pakalpojumu sektorā. Vienlaikus MUNa režīms saglabātos sektoros, kuros vērojams augsts ēnu ekonomikas īpatsvars (piemēram, pakalpojumu sektoros, kur pakalpojumu fiziskai personai sniedz cita fiziska persona). Tādējādi arī turpmāk uzņēmēji, kas darbojas šajos sektoros, tiktu stimulēti legāli maksāta nodokļus.

FM piedāvājumā jaunais režīms būtu piemērojams jau ar 2016. gadu visiem jaundibinātiem MUN maksātājiem. Savukārt līdz šā gada 31.decembrim reģistrētajiem MUN maksātājiem ir paredzēts pārejas periods līdz 2016. gada 1.jūlijam.