0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

BIZNESSVienkāršos rūpnieciskā īpašuma reģistrāciju un aizsardzību Latvijā un Eiropā

Vienkāršos rūpnieciskā īpašuma reģistrāciju un aizsardzību Latvijā un Eiropā

Sākot ar 2016. gadu, tiks būtiski uzlabota rūpnieciskā īpašuma aizsardzība Latvijā un preču zīmju aizsardzības sistēma Eiropas Savienībā (ES), kas vienkāršos rūpnieciskā īpašuma objektu iesniegšanas un reģistrācijas kārtību. Patentu valdes (PV) panāktās izmaiņas normatīvajos aktos ļaus Latvijas uzņēmējiem un inovāciju autoriem efektīvāk reģistrēt un aizsargāt savas tiesības. 2016. gada 1.janvārī stāsies spēkā "Rūpnieciskā īpašuma institūciju un procedūru likums", kas pilnveidos rūpnieciskā īpašuma regulējumu nacionālajā līmenī. Likuma izstrādē tika ņemta vērā citu valstu labā prakse un mūsdienu situācija. Ar likumu tiks nostiprināta un pilnveidota Rūpnieciskā īpašuma apelācijas padomes, patentpilvarnieku un PV darbības jomas. Apelācijas padome iegūs neatkarību un kļūs profesionālāka, tai…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

Patentu valdes logoSākot ar 2016. gadu, tiks būtiski uzlabota rūpnieciskā īpašuma aizsardzība Latvijā un preču zīmju aizsardzības sistēma Eiropas Savienībā (ES), kas vienkāršos rūpnieciskā īpašuma objektu iesniegšanas un reģistrācijas kārtību. Patentu valdes (PV) panāktās izmaiņas normatīvajos aktos ļaus Latvijas uzņēmējiem un inovāciju autoriem efektīvāk reģistrēt un aizsargāt savas tiesības.

2016. gada 1.janvārī stāsies spēkā "Rūpnieciskā īpašuma institūciju un procedūru likums", kas pilnveidos rūpnieciskā īpašuma regulējumu nacionālajā līmenī. Likuma izstrādē tika ņemta vērā citu valstu labā prakse un mūsdienu situācija. Ar likumu tiks nostiprināta un pilnveidota Rūpnieciskā īpašuma apelācijas padomes, patentpilvarnieku un PV darbības jomas.

Apelācijas padome iegūs neatkarību un kļūs profesionālāka, tai skaitā samazināsies strīdu izskatīšanas laiks. Attiecībā uz personu pārstāvībai PV svarīgi atzīmēt, ka tiks nostiprināts patentpilnvarnieka profesijas statuss un profesionālā darbība, izveidojot saistošu ētikas kodeksu un ieviešot civiltiesisko apdrošināšanu par obligātu prasību. Turpmāk PV saņemtās pakalpojumu maksas varēs novirzīt izmantošanai rūpnieciskā īpašuma aizsardzības jomas attīstībā, proti, strādāt ar pieteicējiem, uzlabot pakalpojumus, tai skaitā e-pakalpojumus, atbilstoši mūsdienu prasībām, veicināt sabiedrības izpratni par rūpnieciskā īpašuma aizsardzību un veikt citus pasākumus.

Tāpat nākamā gada pirmajos mēnešos stāsies spēkā jauns preču zīmju regulējums ES līmenī, kas kopumā sistēmu padarīs skaidrāku un lietotājam draudzīgāku. Atbilstoši mūsdienu digitālajam laikmetam, tiks atcelta prasība, ka preču zīmei jābūt grafiski attēlojamai. Preču zīmi varēs veidot apzīmējumi, ko var atveidot tādā veidā, kas ļauj skaidri un precīzi noteikt, kas ir preču zīmes īpašniekam piešķirtās aizsardzības priekšmets. Varēs arī reģistrēt jaunus preču zīmju veidus - skaņa, kustība un hologramma, kā arī tiks ieviests arī jauns ES preču zīmes veids - ES sertifikācijas zīme. Tāpat arī tiks mainīts Iekšējā tirgus saskaņošanas biroja (Office for Harmonization in the Internal Market - OHIM) nosaukums uz ES Intelektuālā īpašuma biroju un kopienas preču zīme turpmāk tiks saukta par ES preču zīmi.

Plašāka informācija un normatīvie akti pieejami Patentu valdes mājaslapā www.lrpv.gov.lv