0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

NODOKĻIParedz, ka no nākamā gada komersantiem būs jāinformē VID par visiem darījumiem ar ofšoru kompānijām

Paredz, ka no nākamā gada komersantiem būs jāinformē VID par visiem darījumiem ar ofšoru kompānijām

Turpmāk uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) maksātājiem Valsts ieņēmumu dienests (VID) būs jāinformē par visiem darījumiem ar personām, kuras reģistrētas beznodokļu vai zemu nodokļu zonās, kā arī veic maksājumus nerezidentiem, paredz Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā trešdien, 3.februārī, galīgajam lasījumam atbalstītie grozījumi likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli". Grozījumi paredz, ka nodokļa maksātājam par nerezidentam izmaksātajām summām VID jāiesniedz informācija saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka kārtību, kādā nodokļu maksātājs sniedz informāciju par nerezidentiem veiktajiem maksājumiem, kā arī par ieturēto nodokli no nerezidentiem izmaksājamām summām. Paredzēts, ka informācija būs jāsniedz arī tad, ja no maksājuma UIN nav jāietur, piemēram, par izmaksātajām…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

offshoreTurpmāk uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) maksātājiem Valsts ieņēmumu dienests (VID) būs jāinformē par visiem darījumiem ar personām, kuras reģistrētas beznodokļu vai zemu nodokļu zonās, kā arī veic maksājumus nerezidentiem, paredz Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā trešdien, 3.februārī, galīgajam lasījumam atbalstītie grozījumi likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli".

Grozījumi paredz, ka nodokļa maksātājam par nerezidentam izmaksātajām summām VID jāiesniedz informācija saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka kārtību, kādā nodokļu maksātājs sniedz informāciju par nerezidentiem veiktajiem maksājumiem, kā arī par ieturēto nodokli no nerezidentiem izmaksājamām summām.

Paredzēts, ka informācija būs jāsniedz arī tad, ja no maksājuma UIN nav jāietur, piemēram, par izmaksātajām dividendēm, procentu maksājumiem vai maksājumiem par intelektuālo īpašumu.

Kārtību, kādā nodokļa maksātājs sniedz informāciju par nerezidentiem veiktajiem maksājumiem, kā arī par ieturēto nodokli no nerezidentiem izmaksājamām summām, noteiks Ministru kabinets. Informācija VID būs jāiesniedz kopā ar uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju.

Izmaiņas likumā rosinātas, lai pilnībā ieviestu direktīvas par administratīvo sadarbību nodokļu jomā prasības par automātisku informācijas apmaiņu par nerezidentu gūtajiem ienākumiem. Patlaban VID šāda informācija tiek sniegta daļēji.

Par grozījumiem uzņēmumu ienākuma nodokļa likumā galīgajā lasījumā Saeima lems šodien, 4.februarī, un plānots, ka jaunā kārtība attieksies uz maksājumiem nerezidentiem, kas veikti sākot ar 2017.gada 1.janvāri.