0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

VISI RAKSTIDiskutēs par Latvijas uzņēmēju interesēm Pasaules Tirdzniecības organizācijā

Diskutēs par Latvijas uzņēmēju interesēm Pasaules Tirdzniecības organizācijā

Ārlietu ministrija piektdien, 29.aprīlī, organizē diskusiju par Pasaules Tirdzniecības organizāciju (PTO) un Latvijas interesēm attiecībā uz jaunajiem PTO jautājumiem, kuri varētu tikt iekļauti organizācijas darba kārtībā: tirdzniecības noteikumi maziem un vidējiem komersantiem, digitālai tirdzniecībai un e-komercijai, ieguldījumiem, pieejai izejmateriāliem, subsīdijām, vietējā satura prasībām un izcelsmes noteikumiem. Pasākumā aicināti piedalīties uzņēmēji un sociālie partneri.Diskusiju ministrijā atklās Latvijas vēstniece-pastāvīgā pārstāve PTO Inga Ernstsone, savukārt Ārlietu ministrijas Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta pārstāvji informēs par aktuāliem jautājumiem PTO un daudzpusējās tirdzniecības sarunās. Diskusijas dalībnieki tiks aicināti dalīties pieredzē par to, kas kavē uzņēmēju konkurētspēju ārvalstu tirgos, piemēram, augsti produktu tarifi,…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

PTOĀrlietu ministrija piektdien, 29.aprīlī, organizē diskusiju par Pasaules Tirdzniecības organizāciju (PTO) un Latvijas interesēm attiecībā uz jaunajiem PTO jautājumiem, kuri varētu tikt iekļauti organizācijas darba kārtībā: tirdzniecības noteikumi maziem un vidējiem komersantiem, digitālai tirdzniecībai un e-komercijai, ieguldījumiem, pieejai izejmateriāliem, subsīdijām, vietējā satura prasībām un izcelsmes noteikumiem. Pasākumā aicināti piedalīties uzņēmēji un sociālie partneri.

Diskusiju ministrijā atklās Latvijas vēstniece-pastāvīgā pārstāve PTO Inga Ernstsone, savukārt Ārlietu ministrijas Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta pārstāvji informēs par aktuāliem jautājumiem PTO un daudzpusējās tirdzniecības sarunās. Diskusijas dalībnieki tiks aicināti dalīties pieredzē par to, kas kavē uzņēmēju konkurētspēju ārvalstu tirgos, piemēram, augsti produktu tarifi, produktu atbilstības un kvalitātes prasības, noteikumi attiecībā uz preču zīmēm, muitas procedūrām.

Pasākums notiks Ārlietu ministrijas Mācību centrā 29.aprīlī plkst. 10.00.-11.30. Dalību lūdzam apstiprināt līdz 28.aprīlim plkst. 16.00, rakstot uz e-pastu [email protected].

PTO ir starptautiska organizācija, kura izveidota 1995. gadā, lai atvērtu tirgu starptautiskajai tirdzniecībai, kā arī regulētu dalībvalstu tirdzniecības attiecības. Latvija ir PTO dalībvalsts kopš 1999. gada. Latvijai dalība PTO ļauj piedalīties sarunās par globālās tirdzniecības nosacījumu uzlabošanu, kur tai nozīmīgākie jautājumi ir saistīti ar tirdzniecības veicināšanas jomu - piemēram, attiecībā uz atvieglotām preču plūsmām, muitas noteikumu vienkāršošanu, kā arī sekot tirdzniecības strīdu risināšanai starp dalībvalstīm. PTO ir arī vienīgā starptautiskā institūcija, kuras ietvaros tiek izstrādāti pasaules mēroga starptautiskās tirdzniecības noteikumi, kā arī nodrošināta to ievērošana no dalībvalstu puses.