0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESKurā ailē grāmatojams samaksātais nodokļu parāds vienkāršā ieraksta grāmatvedībā saimnieciskās darbības reģistrācijas žurnālā?

Kurā ailē grāmatojams samaksātais nodokļu parāds vienkāršā ieraksta grāmatvedībā saimnieciskās darbības reģistrācijas žurnālā?

Jautājums: Esmu privātpersona, saimnieciskās darbības veicējs, un grāmatvedību kārtoju vienkāršā ieraksta sistēmā. Man ir izveidojies nodokļa parāds (gan IIN, gan VSAOI), kuru vēlos samaksāt Valsts kasē, nokārtojot parādu. Man ir jautājums: vai vienkāršā ieraksta grāmatvedībā Valsts kasē samaksātā nodokļu parāda summa jāiegrāmato ailē "Izdevumi, kas nav attiecināmi uz ienākumu nodokļa aprēķināšanu", jeb tomēr nē? Ja nē, tad kurā ailē? Kā norādīts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) metodiskajā materiālā "Grāmatvedības kārtošana vienkāršā ieraksta sistēmā" 48. punktā, tad, tad 23. ailē “Izdevumi, kas nav attiecināmi uz ienākuma nodokļa aprēķināšanu” norāda izdevumus, kas saistīti ar saimnieciskajā darbībā izmantoto nemateriālo ieguldījumu un pamatlīdzekļu iegādi (izdevumus, kurus…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

jaut3Jautājums: Esmu privātpersona, saimnieciskās darbības veicējs, un grāmatvedību kārtoju vienkāršā ieraksta sistēmā. Man ir izveidojies nodokļa parāds (gan IIN, gan VSAOI), kuru vēlos samaksāt Valsts kasē, nokārtojot parādu. Man ir jautājums: vai vienkāršā ieraksta grāmatvedībā Valsts kasē samaksātā nodokļu parāda summa jāiegrāmato ailē "Izdevumi, kas nav attiecināmi uz ienākumu nodokļa aprēķināšanu", jeb tomēr nē? Ja nē, tad kurā ailē?

 

Kā norādīts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) metodiskajā materiālā "Grāmatvedības kārtošana vienkāršā ieraksta sistēmā" 48. punktā, tad, tad 23. ailē “Izdevumi, kas nav attiecināmi uz ienākuma nodokļa aprēķināšanu” norāda izdevumus, kas saistīti ar saimnieciskajā darbībā izmantoto nemateriālo ieguldījumu un pamatlīdzekļu iegādi (izdevumus, kurus ietver pirkta pamatlīdzekļa vai nemateriālā ieguldījuma sākotnējā vērtībā) un saimnieciskajā darbībā izmantoto pamatlīdzekļu izveidošanu (izdevumus, kurus ietver personas pašas izveidota pamatlīdzekļa sākotnējā vērtībā), avansa maksājumus, kas neattiecas uz pārskata (taksācijas) gada ieņēmumiem, izsniegto aizdevumu summas, atdotās aizņēmumu summas, samaksātās soda un kavējumu naudas, par saimniecisko darbību samaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli un tā avansu un citus izdevumus, kas nav attiecināmi uz iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanu.

Ja persona ir reģistrēta nodokļa maksātāja, šajā ailē norāda priekšnodokļa summas un valsts budžetā samaksātās PVN summas."

Tātad pareizs ir secinājums, ka jāiegrāmato ailē "Izdevumi, kas nav attiecināmi uz ienākumu nodokļa aprēķināšanu".

Skatīt arī:  "Saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnāls".