0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

NODOKĻIAicina pārliecināties, vai tiek saņemta VID informācija elektroniskās deklarēšanās sistēmas pastā

Aicina pārliecināties, vai tiek saņemta VID informācija elektroniskās deklarēšanās sistēmas pastā

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk - VID) atgādina, ka, lai padarītu ērtāku un paātrinātu VID un nodokļu maksātāju komunikāciju, jau kopš 2013.gada maija katram nodokļu maksātājam VID elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) ir izveidota pastkaste, uz kuru tiek nosūtīti VID izdotie administratīvie akti, dokumenti un cita veida informācija. Šie dokumenti un informācija papildus ne pa pastu, ne uz e-pasta adresi nodokļu maksātājam netiek nosūtīti. Izņēmums ir tikai gadījumos, ja nodokļu maksātājs ir norādījis VID citu konkrētā dokumenta paziņošanas jeb saņemšanas veidu.Tas nozīmē, ka VID izdotos administratīvos aktus, lēmumus, dokumentus un cita veida informāciju nodokļu maksātājam, kurš ir VID EDS lietotājs, paziņo jeb…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

VID2015Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk - VID) atgādina, ka, lai padarītu ērtāku un paātrinātu VID un nodokļu maksātāju komunikāciju, jau kopš 2013.gada maija katram nodokļu maksātājam VID elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) ir izveidota pastkaste, uz kuru tiek nosūtīti VID izdotie administratīvie akti, dokumenti un cita veida informācija. Šie dokumenti un informācija papildus ne pa pastu, ne uz e-pasta adresi nodokļu maksātājam netiek nosūtīti. Izņēmums ir tikai gadījumos, ja nodokļu maksātājs ir norādījis VID citu konkrētā dokumenta paziņošanas jeb saņemšanas veidu.

Tas nozīmē, ka VID izdotos administratīvos aktus, lēmumus, dokumentus un cita veida informāciju nodokļu maksātājam, kurš ir VID EDS lietotājs, paziņo jeb nosūta, izmantojot VID EDS, vienlaikus par to nosūtot informāciju uz nodokļu maksātāja e-pasta adresi, ko tas ir norādījis elektroniskās deklarēšanas sistēmā kā savu saziņas e-pastu. Nodokļu maksātājs tiek uzskatīts par EDS lietotāju, sākot ar tā reģistrēšanās brīdi šajā sistēmā.

Šādā veidā VID nosūtītā informācija nodokļu maksātājiem tiek uzskatīta par paziņotu jeb saņemtu otrajā darba dienā pēc tās ievietošanas VID EDS.

Tādēļ, lai EDS lietotāji laikus saņemtu informāciju par VID nosūtītajiem elektroniskajiem dokumentiem, aicina EDS lietotājus pārliecināties, vai sadaļā „Sarakste ar VID” norādītā elektroniskā pasta adrese ir aktuāla un tiek ikdienā izmantota.

VID pieļauj, ka var rasties objektīvas situācijas, kad nodokļu maksātājam nav iespējams konkrēto pieprasīto dokumentu saņemt VID EDS. Tādēļ, lai nerastos domstarpības, šādos gadījumos lūdz nodokļu maksātājus VID iesniegtajā informācijas pieprasījumā norādīt konkrētu vēlamo atbildes saņemšanas veidu vai adresi.

Papildud VID vērš uzmanību, ka atbilstoši Paziņošanas likumam iestāde pēc iespējas ņem vērā adresāta norādīto dokumenta paziņošanas veidu vai pati izvēlas tādu veidu, kas nodrošinātu atbilstošu dokumenta paziņošanu adresātam, ja ārējā normatīvajā aktā nav noteikts konkrēts dokumenta paziņošanas veids.