0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

NODOKĻINo nākamā gada stāsies spēkā Latvijas un Kipras nodokļu konvencija

No nākamā gada stāsies spēkā Latvijas un Kipras nodokļu konvencija

Finanšu ministre Dana Reizniece - Ozola un Kipras finanšu ministrs Haris Georgiads (Charis Georgiades) otrdien, 24.maijā, Briselē, parakstīja Latvijas valdības un Kipras Valsts valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem. Tā veicinās komercdarbību, ārvalstu investīciju piesaistīšanu, kā arī atvieglos investoru darbību Latvijā un Kiprā.Konvencijas noteikumi paredz nodrošināt katras līgumslēdzējas valsts investoriem stabilu nodokļu maksāšanas režīmu otrā līgumslēdzējā valstī, kuru neietekmēs otras valsts nodokļu normatīvo aktu grozījumi.Pašreiz līgumslēdzējas valsts investori otrā līgumslēdzēja valstī tiek aplikti ar nodokļiem, pamatojoties vienīgi uz otras valsts nodokļu normatīvajiem aktiem. Otra valsts var mainīt kā nodokļu likmes, tā arī…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

KipraFinanšu ministre Dana Reizniece - Ozola un Kipras finanšu ministrs Haris Georgiads (Charis Georgiades) otrdien, 24.maijā, Briselē, parakstīja Latvijas valdības un Kipras Valsts valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem. Tā veicinās komercdarbību, ārvalstu investīciju piesaistīšanu, kā arī atvieglos investoru darbību Latvijā un Kiprā.

Konvencijas noteikumi paredz nodrošināt katras līgumslēdzējas valsts investoriem stabilu nodokļu maksāšanas režīmu otrā līgumslēdzējā valstī, kuru neietekmēs otras valsts nodokļu normatīvo aktu grozījumi.

Pašreiz līgumslēdzējas valsts investori otrā līgumslēdzēja valstī tiek aplikti ar nodokļiem, pamatojoties vienīgi uz otras valsts nodokļu normatīvajiem aktiem. Otra valsts var mainīt kā nodokļu likmes, tā arī apliekamā ienākuma aprēķināšanas kārtību. Pašreizējā situācijā līgumslēdzējas valsts investoriem netiek garantēta zināmu nodokļu uzlikšanas noteikumu nemainība ilgākā laika periodā, tāpēc nav iespējams precīzi plānot investīcijas, to atmaksāšanos un peļņu.

Līdz šim Latvija ir noturējusi sarunas par nodokļu konvenciju noslēgšanu ar 69 valstīm, no kurām 58 ir stājušās spēkā. Līdz šim Latvija nodokļu konvencijas bija noslēgusi ar visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, izņemot Kipru. Tādējādi, parakstot Latvijas un Kipras konvenciju, Latvija būs noslēgusi nodokļu konvencijas ar visām ES dalībvalstīm.

Pēc līguma parakstīšanas to nepieciešams apstiprināt Saeimā, un ir sagaidāms, ka Latvijas un Kipras nodokļu konvencija stāsies spēkā līdz šī gada beigām. Ja abas līgumslēdzējas puses nodrošinās konvencijas spēkā stāšanos līdz šī gada beigām, tās piemērošana tiks uzsākta ar 2017.gada 1.janvāri.