0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESVai par mikrouzņēmuma norīkotu darbinieku jāmaksā darbaspēka nodokļi?

Vai par mikrouzņēmuma norīkotu darbinieku jāmaksā darbaspēka nodokļi?

Jautājums:  Uzņēmums 2014. gada 1. jūnijā ir noslēdzis ar mikrouzņēmumu nodokļa  maksātāju (turpmāk - MUN maksātājs) pakalpojuma līgumu par telpu uzkopšanu.  MUN maksātāja īpašnieks ir bijušais uzņēmuma darbinieks, kas tiešā veidā neveic telpu uzkopšanu, bet ir norīkojis darba izpildei citu personu. MUN maksātāja darbinieks nav pakļauts uzņēmuma noteiktajai darba kārtībai un rīkojumiem. Pakalpojuma saņēmējs MUN maksātāja darbiniekam nenosaka kvalifikāciju un atlīdzība netiek aprēķināta no nostrādātā laika. MUN maksātājs veic darbu ar saviem darbarīkiem, bet MUN maksātāja īpašnieks pēdējo 12 mēnešu laikā no dienas, kad uzsāka pakalpojumu sniegšanu, bija darba tiesiskajās attiecībās ar uzņēmumu, kura labā tā sniedz pakalpojumu. Jautājums: vai izvērtējot…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
nomaJautājums:  Uzņēmums 2014. gada 1. jūnijā ir noslēdzis ar mikrouzņēmumu nodokļa  maksātāju (turpmāk - MUN maksātājs) pakalpojuma līgumu par telpu uzkopšanu.  MUN maksātāja īpašnieks ir bijušais uzņēmuma darbinieks, kas tiešā veidā neveic telpu uzkopšanu, bet ir norīkojis darba izpildei citu personu. MUN maksātāja darbinieks nav pakļauts uzņēmuma noteiktajai darba kārtībai un rīkojumiem. Pakalpojuma saņēmējs MUN maksātāja darbiniekam nenosaka kvalifikāciju un atlīdzība netiek aprēķināta no nostrādātā laika. MUN maksātājs veic darbu ar saviem darbarīkiem, bet MUN maksātāja īpašnieks pēdējo 12 mēnešu laikā no dienas, kad uzsāka pakalpojumu sniegšanu, bija darba tiesiskajās attiecībās ar uzņēmumu, kura labā tā sniedz pakalpojumu.
 
Jautājums: vai izvērtējot augstāk minēto darījumu ar MUN maksātāju, uzņēmumam ir jāietur IIN un VSAOI, ja MUN maksātāja īpašnieks darba izpildei ir norīkojis citu strādājošu personu, un vai pakalpojuma sniedzēja norīkotā persona ir jāuzskata par pakalpojuma saņēmēja darbinieku?
 
Portāla plz.lv redakcija norāda, ka 2015. gada 13. maijā stājās spēkā grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, bet vienlaikus ar grozījumiem tika izstrādāti arī 2015.gada 30.aprīļa grozījumi likumā  "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli".
Likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" 17.2 pants "Mikrouzņēmumu sniegtie darbaspēka nodrošināšanas pakalpojumi" un tā 5.punkts, kas stājās spēkā 2015. gada 1. jūlijā, noteic, ka personāla nomai pielīdzina darbaspēka nodrošināšanas pakalpojumu saņemšanu, ja šos pakalpojumus sniedz mikrouzņēmumu nodokļa maksātājs. Normas spēkā stāšanās pilnā apjomā tika paredzēta ar pārejas periodu, jo norma var attiekties uz jau noslēgtajiem līgumiem. Tāpēc attiecībā uz līgumiem, kas noslēgti līdz 2015.gada 30.jūnijam, minēto normu jāpiemēro ar 2016.gada 1.jūliju.

Ar grozījumiem likums papildināts ar jaunu pretizvairīšanās normu attiecībā uz personām, kas izmanto mikrouzņēmumu nodokļa režīmu, lai optimizētu darbaspēka nodokļus. Likumā tiek noteikts pienākums ienākuma izmaksātajam, ieturēt un maksāt darbaspēka nodokļus mikrouzņēmumu sniegto darbaspēka nodrošināšanas pakalpojumu gadījumā, ja pēc darījuma būtības var secināt, ka tā mērķis ir aizstāt darba tiesiskās attiecības ar cita veida tiesiskajām attiecībām, lai samazinātu par darbiniekiem budžetā maksājamā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu apmēru.

Par šādu mērķi īpaši var liecināt apstāklis, ka persona - mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja darbinieks - pēdējo 12 mēnešu laikā no dienas, kad uzsākta pakalpojuma sniegšana, ir bijusi darba tiesiskajās attiecībās ar personu, kuras labā tā sniedz pakalpojumu (veic darbu), vai arī šīs personas vārdā ir nodrošinājusi pakalpojuma sniegšanu un pārstāvējusi to.

Attiecīgi šādā gadījumā piemērojama  likuma 17.1 panta trešā un ceturtā daļa, kas noteic, ka personāla nomnieks aprēķina nodokli par iznomātā personāla ienākumu, pamatojoties uz personāla iznomātāja iesniegtu dokumentāri apliecinātu informāciju, kas ļauj identificēt iznomāto personālu (vārdu, uzvārdu, dzimšanas datumu, pastāvīgo dzīvesvietu vai nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru vai citas ziņas), darba samaksu un citu informāciju par gūto ienākumu.

Ja personāla iznomātājs nevar personāla nomniekam iesniegt  minēto informāciju, par iznomātā personāla ienākumam pielīdzinātu ienākumu tiek uzskatīts personāla nomnieka kopējais maksājums personāla iznomātājam. Nosakot katras iznomātā personāla ietvaros piesaistītās fiziskās personas ar nodokli apliekamo ienākumu, tiek uzskatīts, ka šīs fiziskās personas ir guvušas ienākumu vienādās daļās no personāla iznomātājam izmaksātās atlīdzības.

Līdz ar to jautājumā aprakstītajā situācijā personāla nomniekam būs no 1. jūlija jāaprēķina darbaspēka nodokļi par iznomāto darbinieku.

Darbinieku nomas gadījumā iznomātais personāls nav tiešās darba attiecībās ar personāla nomnieku, bet gan darbaspēka nodrošināšanas pakalpojumu sniedzēju.