0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESGRĀMATVEDĪBAVai apmaksā slimības lapu, ja atvaļinājuma laikā gadās saslimt?

Vai apmaksā slimības lapu, ja atvaļinājuma laikā gadās saslimt?

Jautājums: Atvaļinājuma laikā saslimu. Ārsts izrakstīja slimības lapu, bet vai man to apmaksās, jo nestrādāju, ir atvaļinājums?Atbild Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA).Ja darba nespēja iestājusies ikgadējā atvaļinājuma laikā, Darba likuma 150.panta sestajā daļā noteikts, ka ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu pārceļ vai pagarina darbinieka pārejošas darbnespējas gadījumā. Darba devējam par pirmajām 10 dienām jāmaksā slimības nauda un no 11.darbnespējas dienas VSAA piešķir slimības pabalstu. Arī tad ja visas slimības dienas iekrīt ikgadējā atvaļinājuma laikā.Arī slimības pabalstu sakarā ar slima bērna kopšanu piešķir un izmaksā gadījumos, kad bērns saslimis ikgadējā atvaļinājuma laikā.


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

medicina3Jautājums: Atvaļinājuma laikā saslimu. Ārsts izrakstīja slimības lapu, bet vai man to apmaksās, jo nestrādāju, ir atvaļinājums?

Atbild Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA).

Ja darba nespēja iestājusies ikgadējā atvaļinājuma laikā, Darba likuma 150.panta sestajā daļā noteikts, ka ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu pārceļ vai pagarina darbinieka pārejošas darbnespējas gadījumā. Darba devējam par pirmajām 10 dienām jāmaksā slimības nauda un no 11.darbnespējas dienas VSAA piešķir slimības pabalstu. Arī tad ja visas slimības dienas iekrīt ikgadējā atvaļinājuma laikā.

Arī slimības pabalstu sakarā ar slima bērna kopšanu piešķir un izmaksā gadījumos, kad bērns saslimis ikgadējā atvaļinājuma laikā.