0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

BIZNESSKomersantiem būs pienākums ziņot par elektronisko cigarešu un to uzpildes flakonu tirdzniecības uzsākšanu

Komersantiem būs pienākums ziņot par elektronisko cigarešu un to uzpildes flakonu tirdzniecības uzsākšanu

Vakar, 30.jūnijā, Valsts sekretāru sanāksmē tika izskatīts Veselības ministrijas izstrādātais noteikumu projekts "Kārtība, kādā komersants paziņo par elektronisko cigarešu un elektronisko cigarešu uzpildes flakonu tirdzniecības uzsākšanu", kas nosaka kārtību, kādā komersantam būs jāziņo Veselības inspekcijai.Noteikumu projekts izstrādāts saskaņā ar Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu un elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likuma (turpmāk - likums) 8.panta devīto daļu. Atbilstoši likumam Veselības inspekcijai ir deleģētas uzraudzības un kontroles funkcijas attiecībā uz elektroniskajām cigaretēm un to uzpildes flakoniem. Noteikumu projekts izstrādāts, lai atklātu informāciju par elektronisko cigarešu un to uzpildes flakonu tirdzniecības vietām, kas ir būtiski inspekcijai likumā noteikto funkciju realizēšanai.Noteikumu…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

e-cigareteVakar, 30.jūnijā, Valsts sekretāru sanāksmē tika izskatīts Veselības ministrijas izstrādātais noteikumu projekts "Kārtība, kādā komersants paziņo par elektronisko cigarešu un elektronisko cigarešu uzpildes flakonu tirdzniecības uzsākšanu", kas nosaka kārtību, kādā komersantam būs jāziņo Veselības inspekcijai.

Noteikumu projekts izstrādāts saskaņā ar Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu un elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likuma (turpmāk - likums) 8.panta devīto daļu. Atbilstoši likumam Veselības inspekcijai ir deleģētas uzraudzības un kontroles funkcijas attiecībā uz elektroniskajām cigaretēm un to uzpildes flakoniem. Noteikumu projekts izstrādāts, lai atklātu informāciju par elektronisko cigarešu un to uzpildes flakonu tirdzniecības vietām, kas ir būtiski inspekcijai likumā noteikto funkciju realizēšanai.

Noteikumu projekts nosaka, ka komersants aizpilda noteikta parauga veidlapu un iesniedz to Veselības inspekcijai, informējot par tirdzniecības vietu un piedāvāto sortimentu. Paredzēts, ka situācijās, kad informācija mainās vai komersants uzsāk pakalpojuma sniegšanu jaunajā tirdzniecības vietā, komersanta pienākums būs paziņot Inspekcijai par izmaiņām. Atbilstoši noteikumu projektam Inspekcija būs tiesīga pārbaudīt iesniegtās informācijas patiesumu.