0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

TIESĪBASTIESU PRAKSEIepazīstina ar 2016. gada pirmā pusgada interesantākajiem tiesu nolēmumiem

Iepazīstina ar 2016. gada pirmā pusgada interesantākajiem tiesu nolēmumiem

Augstākās Tiesas Judikatūras un zinātniski analītiskā nodaļa ikdienā strādā ne tikai ar Augstākās tiesas judikatūru, bet seko līdzi arī citu valstu, kā arī starptautisko tiesu nolēmumiem. Šī procesa rezultātā sagatavots pirmais nolēmumu apskats, kurā atrodami īsi kopsavilkumi no 2016.gada pirmā pusgada interesantiem nolēmumiem vai par aktuālām tēmām.Šoreiz apskatā Augstākās tiesas, Eiropas Savienības Tiesas, Eiropas Cilvēktiesību tiesas un Vācijas Konstitucionālās tiesas nolēmumu kopsavilkumi – pavisam analizēti 19 nolēmumi. Tā, piemēram, komersantiem interesi varētu raisīt lietu apskats par šādu tematiku: Uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa maksātājs – transportlīdzekļa turētājs; Kapitālsabiedrības un tās valdes locekļa noslēgta darījuma nostiprināšana zemesgrāmatā – darījuma neatbilstība formālajām prasībām;…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

tiesa5Augstākās Tiesas Judikatūras un zinātniski analītiskā nodaļa ikdienā strādā ne tikai ar Augstākās tiesas judikatūru, bet seko līdzi arī citu valstu, kā arī starptautisko tiesu nolēmumiem. Šī procesa rezultātā sagatavots pirmais nolēmumu apskats, kurā atrodami īsi kopsavilkumi no 2016.gada pirmā pusgada interesantiem nolēmumiem vai par aktuālām tēmām.

Šoreiz apskatā Augstākās tiesas, Eiropas Savienības Tiesas, Eiropas Cilvēktiesību tiesas un Vācijas Konstitucionālās tiesas nolēmumu kopsavilkumi – pavisam analizēti 19 nolēmumi. Tā, piemēram, komersantiem interesi varētu raisīt lietu apskats par šādu tematiku: Uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa maksātājs – transportlīdzekļa turētājs; Kapitālsabiedrības un tās valdes locekļa noslēgta darījuma nostiprināšana zemesgrāmatā – darījuma neatbilstība formālajām prasībām; No reģistrētas preču zīmes atšķirīga apzīmējuma izmantošana – aizsardzības neattiecināšana; Autortiesību un blakustiesību aizsardzība un mākslinieciskās  jaunrades brīvība u.c.

Turpmāk šādus interesanto un aktuālo nolēmumu apskatus Judikatūras un zinātniski analītiskā nodaļa plāno sagatavot vismaz divreiz gadā. Pirmais apkopojums sagatavots kā „Augstākās Tiesas Biļetena” pielikums elektroniskā formā.

Augstākās tiesas un citu tiesu atsevišķu nolēmumu apskatu” var lasīt Augstākās tiesas mājaslapā sadaļā Par Augstāko tiesu/ Informatīvie materiāli/ Augstākās tiesas Biļetens/ Biļetena pielikums