0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

VISI RAKSTIParedz jaunas izmaiņas kompensējamo zāļu iegādē

Paredz jaunas izmaiņas kompensējamo zāļu iegādē

Valsts sekretāru sanāksmē 28.jūlijā tika izskatīts un tālākajai virzīšanai Ministru kabinetā apstiprināts Veselības ministrijas izstrādātais grozījumu projekts Ministru kabineta 2006.gada 31.oktobra noteikumos Nr. 899 "Ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtība", kas paredz veikt izmaiņas noteikumos par ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtību. Tas paredz kompensējamās zāles grupēt līdzvērtīgas terapeitiskās efektivitātes grupā, neņemot vērā zāļu iepakojuma lielumu. Tā kā aptiekās iespējams dalīt lielos zāļu iepakojumus, tiktu veicināta lētāku iepakojumu lietošana un sekmēta cenu konkurence dārgāku iepakojumu zālēm. Tas veicinātu racionālāku valsts budžeta un pacienta līdzekļu izlietošanu.Tāpat paredzēts papildināt to ārstniecības iestāžu…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

zalesValsts sekretāru sanāksmē 28.jūlijā tika izskatīts un tālākajai virzīšanai Ministru kabinetā apstiprināts Veselības ministrijas izstrādātais grozījumu projekts Ministru kabineta 2006.gada 31.oktobra noteikumos Nr. 899 "Ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtība", kas paredz veikt izmaiņas noteikumos par ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtību. Tas paredz kompensējamās zāles grupēt līdzvērtīgas terapeitiskās efektivitātes grupā, neņemot vērā zāļu iepakojuma lielumu. Tā kā aptiekās iespējams dalīt lielos zāļu iepakojumus, tiktu veicināta lētāku iepakojumu lietošana un sekmēta cenu konkurence dārgāku iepakojumu zālēm. Tas veicinātu racionālāku valsts budžeta un pacienta līdzekļu izlietošanu.

Tāpat paredzēts papildināt to ārstniecības iestāžu sarakstu, kurām ir tiesības iesniegt ārstniecības nozares speciālistu konsiliju lēmumus par kompensējamo zāļu C sarakstā iekļauto zāļu vai medicīnisko ierīču lietošanas nepieciešamību konkrētam pacientam. Ņemot vērā, ka SIA "Liepājas reģionālā slimnīca" ir atvērta Ķīmijterapijas/Hematoloģijas un Paliatīvās aprūpes nodaļa, šo ārstniecības iestāžu sarakstā tiks iekļauta arī Liepājas slimnīca.