0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

NODOKĻIVID INFORMĀCIJAAr telefona aplikāciju var reģistrēt VID EDS attaisnotos izdevumus arī par bērnu interešu izglītību

Ar telefona aplikāciju var reģistrēt VID EDS attaisnotos izdevumus arī par bērnu interešu izglītību

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk - VID) informē, ka, sākot ar 2017. gadu, varēs atgūt arī daļu pārmaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa no tās summas, kas šogad būs samaksāta par bērnu interešu izglītību. Lai saņemtu iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārmaksas atmaksu, VID ir jāiesniedz gada ienākuma deklarācija, kurai pievienoti attaisnojuma dokumenti par saņemtajiem pakalpojumiem. Čekus par 2016. gadā samaksātu bērnu interešu izglītību līdz deklarācijas iesniegšanai var saglabāt arī bezmaksas aplikācijā "Attaisnotie izdevumi". Čeks jānofotografē, jāaizpilda anketa par čeku un, nospiežot izvēli "Saglabāt", jānosūta VID. Visi ar mobilās lietotnes "Attaisnotie izdevumi" starpniecību nosūtītie attaisnoto izdevumu dati nonāk VID Elektroniskās deklarēšanās sistēmā (EDS) un ir…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

berniValsts ieņēmumu dienests (turpmāk - VID) informē, ka, sākot ar 2017. gadu, varēs atgūt arī daļu pārmaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa no tās summas, kas šogad būs samaksāta par bērnu interešu izglītību. Lai saņemtu iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārmaksas atmaksu, VID ir jāiesniedz gada ienākuma deklarācija, kurai pievienoti attaisnojuma dokumenti par saņemtajiem pakalpojumiem.

Čekus par 2016. gadā samaksātu bērnu interešu izglītību līdz deklarācijas iesniegšanai var saglabāt arī bezmaksas aplikācijā "Attaisnotie izdevumi". Čeks jānofotografē, jāaizpilda anketa par čeku un, nospiežot izvēli "Saglabāt", jānosūta VID. Visi ar mobilās lietotnes "Attaisnotie izdevumi" starpniecību nosūtītie attaisnoto izdevumu dati nonāk VID Elektroniskās deklarēšanās sistēmā (EDS) un ir pieejami apskatei un datu labošanai EDS sadaļā "Gada ienākumu deklarācija" / "Attaisnoto izdevumu dokumenti". Gatavojot kārtējo gada ienākumu deklarāciju un izvēloties tajā aizpildīt D4 pielikumu ("Attaisnotie izdevumi par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem"), laika gaitā uzkrātie attaisnoto izdevumu dokumenti tiks automātiski saskaitīti un iekļauti deklarācijā. Tas nozīmē, ka aplikācijas lietotājiem nav jāraizējas par to, ka čeks pazudīs vai izbalos, turklāt visa nepieciešamā informācija tiks norādīta brīdī, kad čeku fiksēs ar aplikāciju, tātad gada ienākumu deklarācijas iesniegšanai būs jāpatērē mazāk laika. Tomēr, lai automātiskais process notiktu korekti, ir svarīgi, lai katram maksājuma dokumentam būtu norādīta precīza informācija, īpašu uzmanību pievēršot maksājuma dokumenta izsniegšanas datumam un maksājuma dokumenta summai.

Kam jāpievērš uzmanība, iesniedzot čekus par bērnu interešu izglītību?

  • Gada ienākumu deklarāciju kopā ar attaisnojuma dokumentiem jāiesniedz tam vecākam, kurš ir iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājs un kura personas dati ir norādīti maksājumu apliecinošajā dokumentā, norēķinoties par interešu izglītību.
  • Maksājumu apliecinošajā dokumentā obligāti jābūt norādītam fiziskās personas vai viņa ģimenes locekļa vārdam, uzvārdam un personas kodam, kā arī maksājuma mērķim - attaisnoto izdevumu veidam (pulciņa nosaukumam).
  • Attaisnotos izdevumus atmaksā tikai par tiem pulciņiem, ko piedāvā izglītības iestāde vai kuriem ir pašvaldības izsniegta licence. Informācija par to, vai konkrētā pulciņa organizētājs ir izglītības iestāde, pieejama Izglītības iestāžu reģistrā https://viis.lv. Savukārt par pašvaldības izsniegtajām licencēm ir jāinteresējas attiecīgajā pašvaldībā.

Attaisnotajos izdevumos par visu veidu izglītību (tajā skaitā interešu izglītību) un ārstnieciskajiem pakalpojumiem ietveramo izdevumu kopējā summa par vienu bērnu 2016. gadā ir 215 eiro. No samaksātā 2017. gadā varēs saņemt nodokļa pārmaksu 23 % apmērā. Ja gada laikā par minētajiem izdevumiem samaksātā summa būs lielāka par 215 eiro, izdevumu pārsnieguma daļu varēs pārcelt uz nākamajiem pieciem gadiem.

Mobilā lietotne ir pieejama uzstādīšanai šādās vietnēs:

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā iedzīvotāji var zvanīt uz VID informatīvo tālruni 67120000, vērsties ar jautājumiem jebkurā VID klientu apkalpošanas centrā, kā arī uzdot jautājumus rakstiski VID tīmekļa vietnē www.vid.gov.lv sadaļā "Kontakti/Uzdot jautājumu VID".