0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

BIZNESSFINANSESPieaudzis valsts garantēto aizdevumu apjoms maziem un vidējiem uzņēmumiem

Pieaudzis valsts garantēto aizdevumu apjoms maziem un vidējiem uzņēmumiem

Par 40%  2016.gadā pieaudzis mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) komercbankās izsniegto Attīstības finanšu institūcijas Altum garantēto aizdevumu apjoms, ziņo Altum pārstāvji. Pērn Altum izsniedza kredītu garantijas 25,1 miljona eiro apjomā, kas ļāva mazajiem un vidējiem uzņēmumiem komercbankās saņemt aizdevumus kopumā par 60 miljoniem eiro. Tas ir par aptuveni 40% vairāk nekā 2015.gadā. Kopumā 2015.gadā un 2016.gadā ALTUM izsniedza 248 kredītu garantijas. Nozaru griezumā lielākais kredīta garantiju īpatsvars ir apstrādes rūpniecības nozarē - 38% no izsniegtajām garantijām pērn bijušas biznesa attīstīšanai šajā nozarē. Tirdzniecības nozares projektiem izsniegti 28% garantiju, savukārt 18% - būvniecības projektiem, kas ir trešā lielākā nozare, kas komercbankās…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

Par 40%  2016.gadā pieaudzis mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) komercbankās izsniegto Attīstības finanšu institūcijas Altum garantēto aizdevumu apjoms, ziņo Altum pārstāvji. Pērn Altum izsniedza kredītu garantijas 25,1 miljona eiro apjomā, kas ļāva mazajiem un vidējiem uzņēmumiem komercbankās saņemt aizdevumus kopumā par 60 miljoniem eiro. Tas ir par aptuveni 40% vairāk nekā 2015.gadā. Kopumā 2015.gadā un 2016.gadā ALTUM izsniedza 248 kredītu garantijas.

Nozaru griezumā lielākais kredīta garantiju īpatsvars ir apstrādes rūpniecības nozarē - 38% no izsniegtajām garantijām pērn bijušas biznesa attīstīšanai šajā nozarē. Tirdzniecības nozares projektiem izsniegti 28% garantiju, savukārt 18% - būvniecības projektiem, kas ir trešā lielākā nozare, kas komercbankās finansēta ar Altum kredītu garantiju atbalstu. Garantijas lielākoties ņemtas apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanai.

Kredītu garantijas palīdz uzņēmumiem nodrošināt kredītresursus sava biznesa īstenošanai, ja esošais nodrošinājums nav pietiekams bankas finansējuma saņemšanai vai tā saņemšanai nepieciešamajā apjomā. 2016.gadā Altum ieviesa arī jaunu atbalsta instrumentu - InnovFin garantijas, izmantojot tā dēvētā Junkera plāna finansējuma priekšrocības. Tas ļauj izsniegt inovatīviem uzņēmumiem garantijas ar labākiem nosacījumiem.

Attīstības finanšu institūcija Altum noteiktām mērķa grupām sniedz valsts atbalstu finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos, u.c.). Konkrētu programmu ietvaros finansējumu papildina arī nefinanšu atbalsts (konsultācijas, mentorings). ALTUM ir valsts kapitālsabiedrība, kas realizē arī citas valsts deleģētas funkcijas.