0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

BIZNESSFINANSES"Meridian Trade Bank" sodīta par iekšējās kontroles sistēmas nepilnībām

“Meridian Trade Bank” sodīta par iekšējās kontroles sistēmas nepilnībām

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir noslēgusi administratīvo līgumu ar AS "Meridian Trade Bank", nosakot tiesiskos pienākumus un piemērojot soda naudu AS "Meridian Trade Bank" 455 822 EUR apmērā. Ši administratīvais līgums ar banku noslēgts, lai izbeigtu administratīvo lietu, ko FKTK ierosināja pēc klātienes pārbaudes veikšanas AS "Meridian Trade Bank", laikā no 27.03.2017. līdz 22.06.2017. Pārbaudes gaitā bankā tika konstatēti trūkumi iekšējās kontroles sistēmas darbībā un līdz ar to Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas (NILLTFN) likuma un tam pakārtoto normatīvo aktu pārkāpumi. Soda nauda…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Fotot: Leo Reynolds on Visualhunt / CC BY-NC-SA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir noslēgusi administratīvo līgumu ar AS "Meridian Trade Bank", nosakot tiesiskos pienākumus un piemērojot soda naudu AS "Meridian Trade Bank" 455 822 EUR apmērā.

Ši administratīvais līgums ar banku noslēgts, lai izbeigtu administratīvo lietu, ko FKTK ierosināja pēc klātienes pārbaudes veikšanas AS "Meridian Trade Bank", laikā no 27.03.2017. līdz 22.06.2017. Pārbaudes gaitā bankā tika konstatēti trūkumi iekšējās kontroles sistēmas darbībā un līdz ar to Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas (NILLTFN) likuma un tam pakārtoto normatīvo aktu pārkāpumi. Soda nauda ir piemērota, jo FKTK konstatēja, ka AS "Meridian Trade Bank" nebija izveidojusi tādu savas darbības riskiem atbilstošu iekšējās kontroles sistēmu NILLTFN jomā, kas nodrošinātu efektīvu NILLTFN likuma un tam pakārtoto normatīvo aktu prasību ievērošanu.

Nolēdzot administratīvo līgumu ar FKTK, AS "Meridian Trade Bank" ir apņēmusies izstrādāt minētā riska pārvaldīšanas iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošanas pasākumu plānu NILLTFN jomas pilnveidei un bankas darbības efektivitātes nodrošināšanai.

Pieņemot lēmumu par soda naudas apmēru, FKTK ņēma vērā, ka banka ir sadarbojusies ar FKTK administratīvās lietas ietvaros, tostarp labprātīgi apņēmusies novērst konstatētos pārkāpumus un sākusi darbu pie pasākumu plāna izstrādes trūkumu novēršanai.