0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

TIESĪBASGrozīs vairākus likumus, lai ierobežotu azartspēļu nelegālo tirgu

Grozīs vairākus likumus, lai ierobežotu azartspēļu nelegālo tirgu

Lai  mazināt interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu nelegālo tirgu Latvijā, Ministru kabineta (MK) sēdē 26. februārī izskatīti vairāki likumprojekti par Latvijā nelicencēto interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu tirgus ierobežošanu. Finanšu ministrija, īstenojot ēnu ekonomikas ierobežošanas pasākumus, izstrādājusi grozījumus  Azartspēļu un izložu likumā,  Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā,  Elektronisko sakaru likumā un Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā. Grozījumi Azartspēļu un izložu likumā paredz noteikt liegumu personai piedalīties Latvijā nelicencētās interaktīvās azartspēlēs un interaktīvās izlozēs. Atbilstoši Ministru kabineta 19. februāra sēdē lemtajam likumprojekts ir papildināts, paredzot iespēju fiziskai personai pieprasīt noteikt tai liegumu spēlēt azartspēles, tai skaitā interaktīvās…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Foto: stokpic.com

Lai  mazināt interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu nelegālo tirgu Latvijā, Ministru kabineta (MK) sēdē 26. februārī izskatīti vairāki likumprojekti par Latvijā nelicencēto interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu tirgus ierobežošanu. Finanšu ministrija, īstenojot ēnu ekonomikas ierobežošanas pasākumus, izstrādājusi grozījumus  Azartspēļu un izložu likumāLatvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksāElektronisko sakaru likumā un Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā.

Grozījumi Azartspēļu un izložu likumā paredz noteikt liegumu personai piedalīties Latvijā nelicencētās interaktīvās azartspēlēs un interaktīvās izlozēs. Atbilstoši Ministru kabineta 19. februāra sēdē lemtajam likumprojekts ir papildināts, paredzot iespēju fiziskai personai pieprasīt noteikt tai liegumu spēlēt azartspēles, tai skaitā interaktīvās azartspēles un interaktīvās izlozes un iekļaut to pašatteikušos personu reģistrā.

Grozījumi Elektronisko sakaru likumā paredz, ka elektronisko sakaru komersants, izpildot Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas lēmumu par piekļuves ierobežošanu, nodrošinās tīmekļa vietnes lietotāja pāradresāciju uz Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas tīmekļa vietni. Tajā lietotājam tiks sniegta informācija par liegumu spēlēt Latvijā nelicencētas interaktīvās azartspēles un interaktīvās izlozes, par Latvijā licencētiem interaktīvajiem azartspēļu organizētājiem, kā arī informācija par atkarību no azartspēlēm un izlozēm mazinošiem pasākumiem.

Tāpat ar grozījumiem nepārprotami noteiks minimālās piekļuves ierobežošanas prasības un arī tiesības elektronisko pakalpojumu sniedzējam izvēlēties tehnoloģisko risinājumu, kā tiek ierobežota piekļuve attiecīgajai tīmekļa vietnei sev piemērotā veidā. Vienlaikus noteiks administratīvo atbildību elektronisko sakaru komersantam, ja tas atbilstoši normatīvo aktu prasībām nenodrošina pieejas ierobežošanu Latvijā nelicencētu interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu organizētāja tīmekļa vietnei vismaz minimālo prasību līmenī. Likumprojekts papildināts ar normu, paredzot Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijai iespēju bez brīdināšanas piemērot elektronisko sakaru komersantiem piespiedu naudu bez brīdinājuma, ja komersants regulāri ļaunprātīgi nepilda inspekcijas lēmumus par pieejas ierobežošanu Latvijā nelicencētu interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu organizētāja tīmekļu vietnēm.

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredz atbildību personai par dalību Latvijas Republikā nelicencētās interaktīvās azartspēlēs vai interaktīvās izlozēs.

Grozījumi Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā tika apstiprināti jau 19. februāra valdības sēdē. Tie paredz noteikt pienākumu kredītiestādēm un maksājumu pakalpojumu sniedzējiem atteikt attālināto maksājumu veikšanu ar Latvijas Republikas rezidentam izsniegto maksājumu karti Latvijas Republikā nelicencētam interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu organizētājam. Grozījumi paredz arī noteikt pienākumu kredītiestādēm un citiem maksājumu pakalpojumu sniedzējiem sniegt Valsts ieņēmumu dienestam atteikumu pārskatu par kredītiestāžu un citu maksājumu pakalpojumu sniedzēju par Latvijas Republikas rezidentu attālināto maksājumu pieteikumiem Latvijas Republikā nelicencētam interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu organizētājam. Tāpat tiks noteikta iespēja iegūt informāciju par fizisko personu laimestu apmēru, kas nav deklarēts un par kuru nav veikti nodokļu maksājumi. Likumprojekti vēl jāvērtē Saeimai.