0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

BIZNESSFINANSESVID Nodokļu un muitas policija šā gada pirmajā pusgadā uz robežas aizturējusi nedeklarētu naudu gandrīz trīs miljonu eiro apmērā

VID Nodokļu un muitas policija šā gada pirmajā pusgadā uz robežas aizturējusi nedeklarētu naudu gandrīz trīs miljonu eiro apmērā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonas, pārbaudot robežšķērsotājus laikā no šī gada 1.janvāra līdz 31.jūlijam, kopumā aizturējušas nedeklarētu naudu 2 911 370, 79 eiro apmērā. VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš norāda – lai mazinātu nedeklarētas, t.sk., noziedzīgi iegūtas skaidras naudas ievešanu vai izvešanu no Latvijas, tādējādi ierobežojot tās apriti, jau kopš gada sākuma cīņa ar nelegālu naudu ir viena no VID prioritātēm, un šim mērķim tiek veltīta liela uzmanība. “Noziedzīgi iegūta skaidra nauda, kas tiek ievesta valstī, nereti tiek izmantota, piemēram, aplokšņu algu izmaksām, tādējādi atstājot negatīvas sekas Latvijas tautsaimniecībai. Mūsu…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Foto: Valsts Robežsardze

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonas, pārbaudot robežšķērsotājus laikā no šī gada 1.janvāra līdz 31.jūlijam, kopumā aizturējušas nedeklarētu naudu 2 911 370, 79 eiro apmērā.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš norāda – lai mazinātu nedeklarētas, t.sk., noziedzīgi iegūtas skaidras naudas ievešanu vai izvešanu no Latvijas, tādējādi ierobežojot tās apriti, jau kopš gada sākuma cīņa ar nelegālu naudu ir viena no VID prioritātēm, un šim mērķim tiek veltīta liela uzmanība.

Noziedzīgi iegūta skaidra nauda, kas tiek ievesta valstī, nereti tiek izmantota, piemēram, aplokšņu algu izmaksām, tādējādi atstājot negatīvas sekas Latvijas tautsaimniecībai. Mūsu mērķis ir panākt, lai Latvija netiktu izmantota kā vieta noziedzīgi iegūtas skaidras naudas legalizēšanai ,” norāda VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors.

VID prokuratūrai, piemēram, nodevusi kriminālprocesu par skaidras naudas nedeklarēšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā pret personu, kura mēģināja ievest Latvijas Republikā lielu skaidras naudas summu, to nedeklarējot uz robežas. Tas ir pirmais gadījums kad VID nodod prokuratūrai kriminālprocesu par šāda veida noziegumu.

2018.gada augustā VID amatpersonas lidostā “Rīga”, veicot padziļināto muitas pārbaudi, personas bagāžā konstatēja nedeklarētu skaidru naudu vairākās valūtās par kopējo summu 31 251,96 eiro. Aizturētais vīrietis nevarēja uzrādīt  naudas izcelsmi apliecinošus dokumentus, tādējādi ar tiesas lēmumu izņemtā nauda tika arestēta. Šā gada 31.jūlijā kriminālprocess tika nosūtīts Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā1, 195.2 panta otrajā daļā2 un Krimināllikuma 15.panta ceturtajā daļāparedzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm.