0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

BIZNESSDarba devēji var sākt pieteikt vakances pasākumam "Ēnu diena 2017"

Darba devēji var sākt pieteikt vakances pasākumam “Ēnu diena 2017”

Ikgadējā karjeras izglītības programma ĒNU DIENA  šogad norisināsies 15.februārī, informē biznesa izglītības biedrība Junior Achievement Latvija (JA Latvija), kas ir šīs programmas praktiskā organizētāja. Ēnu devēji aicināti reģistrēt savas vakances tiešsaistes karjeras izglītības biržā skolu jauniešiem - portālā www.enudiena.lv - līdz 2.februārim. Savukārt no 16.janvāra pieteikšanos piedāvātajām vakancēm uzsāks arī skolēni, potenciālie ēnotāji. Viņu pieteikumi tiks pieņemti līdz 9.februārim. Darba devēji ir aicināti nekavēties ar pieteikumiem - jo agrāk vakance ir publicēta portālā, jo lielākas izredzes tai ir sapulcināt lielāku skolēnu pieteikumu skaitu. Tas nodrošina darba devējam lielākas atlases iespējas. ĒNU…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Foto: Ryan Tauss via Visualhunt.com

Ikgadējā karjeras izglītības programma ĒNU DIENA  šogad norisināsies 15.februārī, informē biznesa izglītības biedrība Junior Achievement Latvija (JA Latvija), kas ir šīs programmas praktiskā organizētāja.

Ēnu devēji aicināti reģistrēt savas vakances tiešsaistes karjeras izglītības biržā skolu jauniešiem - portālā www.enudiena.lv - līdz 2.februārim. Savukārt no 16.janvāra pieteikšanos piedāvātajām vakancēm uzsāks arī skolēni, potenciālie ēnotāji. Viņu pieteikumi tiks pieņemti līdz 9.februārim. Darba devēji ir aicināti nekavēties ar pieteikumiem - jo agrāk vakance ir publicēta portālā, jo lielākas izredzes tai ir sapulcināt lielāku skolēnu pieteikumu skaitu. Tas nodrošina darba devējam lielākas atlases iespējas.

ĒNU DIENAS mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Darba devējiem savukārt tā ir laba iespēja veidot sava uzņēmuma atpazīstamību un piesaistīt nākamos kolēģus.

JA Latvija vadītājs Jānis Krievāns aicina darba devējus izmantot iespēju: "Ar katru gadu ĒNU DIENA kļūst arvien populārāka kā skolēnu, tā darba devēju vidū. Par to liecina gan iestāžu un uzņēmumu vakanču ikgadējs skaita pieaugums, gan augošais jauniešu pieteikumu skaits. Aicinot pie sevis ēnotājus, uzņēmums izglīto jauniešus par savu nozari un uzņēmumam nepieciešamo kvalifikāciju un prasmēm. Tādā veidā viņi rūpējas par profesionālu darbinieku plūsmu jau tuvākajā nākotnē. Turklāt tas neprasa papildu ieguldījumus un ceļ arī organizācijas tēlu un reputāciju".

Šogad ĒNU DIENAS tēma ir "neredzamās profesijas".

Jau no bērnības skolēni zina, ko savā darba ikdienā dara policists, ugunsdzēsējs, pastnieks vai šoferis. Taču ir ļoti daudz profesiju, kuras paliek nepelnīti nepamanītas - biometrists, aktuārs, bakteriologs, parfimērs, naftas ķīmiķis ir tikai dažas no specialitātēm, kuru darba rezultātus katrs tieši vai netieši ikdienā izmantojam, taču neaizdomājamies, ka aiz šiem produktiem stāv vienas vai vairāku noteiktu profesiju pārstāvju komandas.

Pagājušajā gadā ĒNU DIENĀ 2016 piedalījās 1044 ēnu devēji, kuri piedāvāja kopumā 7491 vakanci. Tas bija par 10 % vairāk nekā 2015.gadā. Uz piedāvātajām vakancēm pretendēja 22 600 reģistrētu ēnotāju. ĒNU DIENĀ 2016 pieprasītākās profesijas bija radio diktors (361 pieteikums), programmētājs (335), gaisa kuģa stjuarts (297), fizioterapeits (274), žurnālists (245), ārsts (243), jurists (197), policijas inspektors (189), mākslinieks (184), pavārs (180). Savukārt lielākie ēnu devēji iepriekšējā gadā bija LR Saeima ar 224 vakancēm, Swedbank - 100 vakancēm, VUGD ar 80 vakancēm un Jelgavas pilsētas pašvaldība ar 65 ēnu vietām.

Lai pievienotu vakanci, darba devējam jāreģistrējas vai jāatjauno savs iepriekšējo gadu profils ĒNU DIENAS portālā www.enudiena.lv un jāaizpilda vakances pieteikuma anketa. Skolēni savukārt izvērtē pieejamās vakances un piesakās uz trīs izvēlētajām vakancēm, rakstot motivācijas vēstuli. Ēnu devējs izskata motivācijas vēstules, izvērtē pieteikumus un apstiprina tos vai noraida. Ēnotājam trīs dienu laikā no ēnu devēja apstiprinājuma brīža jāapstiprina vakance no savas puses. Tālāk ēnu devējs sazinās ar saviem ēnotājiem personīgi un norunā tikšanos ĒNU DIENĀ, 15.februārī.