0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

VISI RAKSTIBauskā atklāts biznesa inkubators

Bauskā atklāts biznesa inkubators

Bauskā, Katoļu ielā 3, 26.janvārī ar svinīgu pasākumu tika atklāts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Bauskas biznesa inkubators - viens no  LIAA 14 biznesa inkubatoriem reģionos. Tā atklāšanas pasākumā jaunos uzņēmējus un viesus uzrunāja Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks, LIAA Biznesa inkubatoru departamenta direktore Laura Očagova, kā arī LIAA Bauskas biznesa inkubatora vadītājs Uldis Maniks. Pasākuma laikā esošajiem un topošajiem uzņēmējiem, kā arī citiem interesentiem bija iespēja uzzināt biznesa inkubatora darbības pamatprincipus, apskatīt tā telpas, iepazīties ar biznesa inkubatora sadarbības partneriem, kā arī iegūt informāciju par LIAA biznesa inkubatora attīstības plāniem Bauskā…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Foto: LIAA.gov.lv

Bauskā, Katoļu ielā 3, 26.janvārī ar svinīgu pasākumu tika atklāts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Bauskas biznesa inkubators - viens no  LIAA 14 biznesa inkubatoriem reģionos. Tā atklāšanas pasākumā jaunos uzņēmējus un viesus uzrunāja Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks, LIAA Biznesa inkubatoru departamenta direktore Laura Očagova, kā arī LIAA Bauskas biznesa inkubatora vadītājs Uldis Maniks.

Pasākuma laikā esošajiem un topošajiem uzņēmējiem, kā arī citiem interesentiem bija iespēja uzzināt biznesa inkubatora darbības pamatprincipus, apskatīt tā telpas, iepazīties ar biznesa inkubatora sadarbības partneriem, kā arī iegūt informāciju par LIAA biznesa inkubatora attīstības plāniem Bauskā un tā darbības teritorijā - Rundāles, Bauskas, Vecumnieku un Iecavas novados.

"Bauskas novada infrastruktūra un daudzie aktīvie iedzīvotāji veido pievilcīgu vidi mazo un vidējo uzņēmumu attīstībai. Dažkārt jaunu uzņēmumu dibināšanai ir pieejami visi nepieciešamie resursi, taču pietrūkst zinošu speciālistu padoma. Tagad jaunais Bauskas biznesa inkubators dod iespēju pārvarēt arī šo šķērsli un nodrošina kvalitatīvu atbalstu jaunajiem uzņēmējiem," atzīst Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks.

LIAA direktors Andris Ozols: "Latvijas nākotne ir inovatīva, eksportspējīga uzņēmējdarbība, kas spēj nodrošināt iedzīvotājiem nepieciešamās darbavietas visā valstī, stabilu labklājību un drošību par nākotni. Lai šī nākotne pienāktu iespējami drīzāk, nenovērtējami svarīga ir palīdzība ne tikai jaunas uzņēmējdarbības sākšanai, bet arī jau esošās attīstīšanai. Tāpēc LIAA biznesa inkubatoros tiks nodrošinātas visplašākās iespējas gan attīstīt savu ideju, gan iegūt vērtīgas praktiskas konsultācijas."

Pasākumā piedalījās arī Bauskas biznesa inkubatora darbības teritorijā ietilpstošo pašvaldību vadītāji, sadarbības partneri no finanšu institūcijas ALTUM, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, biedrības "Bauskas rajona lauku partnerība", kā arī komersanti un biznesa ideju autori, kuri jau iesnieguši pieteikumus uzņemšanai biznesa inkubatorā.

Lai veicinātu auglīgu un inovatīvu jauno komersantu attīstību, LIAA 2016.gada 1.septembrī izveidoja 14 biznesa inkubatorus - LIAA reģionālās filiāles visā Latvijā: nacionālas nozīmes centros - Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Valmierā, Rēzeknē un Daugavpilī; reģionālas nozīmes centros - Kuldīgā, Talsos, Bauskā, Siguldā, Ogrē un Madonā un vienu radošo biznesa ideju inkubatoru Rīgā.

Inkubatorā uzņēmumi var saņemt nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai. Visiem pakalpojumiem tiks piemērots 50% līdzfinansējums, proti, uzņēmumam no pakalpojuma kopējās vērtības vajadzēs segt tikai 50%, un inkubators attiecīgi segs otru pakalpojuma vērtības daļu.

Inkubatoros ir pieejama arī tā sauktā pirmsinkubācija, kuras ietvaros uzņēmēji var testēt savas biznesa idejas un saņemt bezmaksas konsultācijas.

Informācija par pieteikšanās kārtību inkubatorā un cita informācija pieejama LIAA mājas lapā www.liaa.gov.lv.