0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESJa degvielu neuzskaita, bet maksā auto nodokli, vai ir pamats apšaubīt PVN attiecināšanu priekšnodoklī?

Ja degvielu neuzskaita, bet maksā auto nodokli, vai ir pamats apšaubīt PVN attiecināšanu priekšnodoklī?

Jautājums. 2011.g. Valsts ieņēmumu dienests (VID ) apliecināja:  ja uzņēmums maksā auto nodokli, patērētās degvielas uzskaite ar ceļazīmēm nav obligāta. Tātad, saskaņā ar uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) likumu degvielas  izdevumi ir saistīti ar saimniecisko darbību, taču tagad ir gadījumi, kad VID pārbaudēs tiek apšaubīta pievienotās vērtības nodokļa (PVN) attiecināšanu priekšnodoklī, ja netiek veikta patērētās degvielas uzskaite, neskatoties uz to, ka attiecina tikai 80% no PVN. Vēlētos uzzināt, vai priekšnodokli tiešām varētu apšaubīt? Uz jautājumu atbild Ņina Vasiļevska, ekonomikas zinātņu maģistre, jurista palīgs, SIA “DATE V” valdes locekle, Latvijas Republikas Grāmatvežu asociācijas biedre. Likuma „Par uzņēmumu ienākuma nodokli” 5.panta 6.daļa nodaļa…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Ņina VasiļevskaJautājums. 2011.g. Valsts ieņēmumu dienests (VID ) apliecināja:  ja uzņēmums maksā auto nodokli, patērētās degvielas uzskaite ar ceļazīmēm nav obligāta. Tātad, saskaņā ar uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) likumu degvielas  izdevumi ir saistīti ar saimniecisko darbību, taču tagad ir gadījumi, kad VID pārbaudēs tiek apšaubīta pievienotās vērtības nodokļa (PVN) attiecināšanu priekšnodoklī, ja netiek veikta patērētās degvielas uzskaite, neskatoties uz to, ka attiecina tikai 80% no PVN. Vēlētos uzzināt, vai priekšnodokli tiešām varētu apšaubīt? Uz jautājumu atbild Ņina Vasiļevska, ekonomikas zinātņu maģistre, jurista palīgs, SIA “DATE V” valdes locekle, Latvijas Republikas Grāmatvežu asociācijas biedre. Likuma „Par uzņēmumu ienākuma nodokli” 5.panta 6.daļa nodaļa nosaka,  ja ir samaksāts uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodoklis (UVTN), šā transportlīdzekļa degvielas iegādes izdevumus iekļauj saimnieciskās darbības izdevumos, tātad  PVN attiecināšanu uz priekšnodokli  nav pamata apšaubīt. Mans ieteikums - jebkuram VID viedoklim prasiet atsauci uz konkrēto likuma  pantu vai Ministru kabineta noteikumu punktu.   Vairāk par jautājumiem, kas saistīti ar auto un nodokļiem, aicinām lasīt plz.lv un Bilances diskusijā, kas publicēta žurnāla Bilance (nr. 7 (283)) un  plz.lv, šeit.