0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESVai Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarācijā būs jādeklarē jaunbūve?

Vai Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarācijā būs jādeklarē jaunbūve?

Jautājums. Vai Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarācijā būs jādeklarē jaunbūve, ja "jā", tad kādā vērtībā? Uz jautājumu atbild Valsts ieņēmumu dienesta speciālisti. Jādeklarē, ja tā nav reģistrēta zemesgrāmatā un tajā veikto ieguldījumu apjoms ir virs 10 000 latu. VID apkoptos jautājumus par Fizisko personu mantiskā stāvokla deklarāciju Jūs varat lasīt šeit. Savukārt  skaidrojumus un piemērus par to, kam un kā pareizi aizpildāma Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarācija, Jūs varat uzzināt VID mājas lapā, šeit.  


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

5 KOMENTĀRI

Pierakstīties
Paziņot par
5 Komentāri
jaunākie
vecāki populārakie
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
***
***
12 gadi atpakaļ

VIDa atbildēs minēts, kad jādeklarē jaunbūvē ieguldītie līdzekļi, ja tie pārsniedz 10 000 Ls. Šī summa ir domājamā aptuvenā (īpašnieka aprēķini), vai oficiāli ar inventarizāciju apstiprināta summa? Ja otrais variants, tad tas kārtējo reizi izspiedīs neplānotas izmaksas inventarizācijas veikšanai!

Svetlana Sokolova
nim***@yahoo.com
12 gadi atpakaļ

Jautājums arī – ja ieguldījumi virs Ls10 000 (tika nomainīts jumts, līgumsumma + materiāli – virs Ls10 000) zemesgrāmatā reģistrētā NĪ? Vadoties no norm. akta “Mantiskā stāvokļa deklarācijā netiek norādīts tāds nekustamais īpašums, kas reģistrēts zemesgrāmatā”. Gribētos saņemt atbildi, iepriekš paldies!

***
***
12 gadi atpakaļ

Paldies par komentāriem. Jūsu jautājumi tiks nosūtīti ekspertiem.
ar cieņu
plz.lv redakcija

***
***
12 gadi atpakaļ

Valsts ieņēmumu dienesta speciālistu atbilde uz pirmo komentāru ir šāda:
Mantiskā stāvokļa deklarācijā tiek norādīts Latvijā esošs nekustamais īpašums vai īpašumi, uz kuriem nav nostiprinātas īpašuma tiesības zemesgrāmatā, ja to kopējā iegādes vērtība pārsniedz 10 000 latus.
Deklarācijā persona var uzrādīt jebkuru papildu informāciju, kas pēc viņas ieskatiem ļauj gūt pilnīgu priekšstatu par mantisko stāvokli un deklarējamiem darījumiem, t.sk., ieguldījumus nekustamajā īpašumā. Tādējādi deklarācijā var norādīt (bet tas nav obligāti) faktiski veikto ieguldījumu vērtību. Veikto ieguldījumu apmērs nav jāapliecina ar trešo personu izdotiem inventarizācijas dokumentiem.

***
***
12 gadi atpakaļ

Valsts ieņēmumu dienesta speciālisti uz otro komentāru sniedz šādu atbildi:
Mantiskā stāvokļa deklarācijā tiek norādīts Latvijā esošs nekustamais īpašums vai īpašumi, uz kuriem nav nostiprinātas īpašuma tiesības zemesgrāmatā, ja to kopējā iegādes vērtība pārsniedz 10 000 latus. Tomēr mantiskā stāvokļa deklarācijas 15.sadaļā persona var uzrādīt jebkuru papildu informāciju, kas pēc viņas ieskatiem ļauj gūt pilnīgu priekšstatu par mantisko stāvokli un deklarējamiem darījumiem, t.sk., ieguldījumus nekustamajā īpašumā.

Valsts ieņēmumu dienestsJautājums. Vai Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarācijā būs jādeklarē jaunbūve, ja "jā", tad kādā vērtībā? Uz jautājumu atbild Valsts ieņēmumu dienesta speciālisti. Jādeklarē, ja tā nav reģistrēta zemesgrāmatā un tajā veikto ieguldījumu apjoms ir virs 10 000 latu. VID apkoptos jautājumus par Fizisko personu mantiskā stāvokla deklarāciju Jūs varat lasīt šeit. Savukārt  skaidrojumus un piemērus par to, kam un kā pareizi aizpildāma Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarācija, Jūs varat uzzināt VID mājas lapā, šeit.