0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESVai uzņēmumam jāpalielina apliekamais ienākums par negūtiem ieņēmumiem no bezprocentu kredītu izsniegšanas saistītiem uzņēmumiem?

Vai uzņēmumam jāpalielina apliekamais ienākums par negūtiem ieņēmumiem no bezprocentu kredītu izsniegšanas saistītiem uzņēmumiem?

Jautājums: Vai uzņēmumam jāpalielina apliekamais ienākums par negūtiem ieņēmumiem no bezprocentu kredītu izsniegšanas saistītiem uzņēmumiem? Uz jautājumu atbild Aija Kalniņa, “Zvērināta revidenta A.Kalniņas birojs” SIA valdes locekle, zvērināta revidente. Ja saistīti uzņēmumi vai personas veic savstarpējus darījumus, un netiek ievērotas darījumu tirgus vērtības, ar uzņēmuma ienākuma nodokli apliekamo ienākumu jāpalielina par darījumu vērtības un tirgus vērtības starpību. Tātad, ja saistītiem uzņēmumiem tiek izsniegts bezprocentu aizdevums, par negūto procentu ieņēmumu summu jāpalielina ar uzņēmuma ienākuma nodokli apliekamais ienākums.


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Aija KalniņaJautājums: Vai uzņēmumam jāpalielina apliekamais ienākums par negūtiem ieņēmumiem no bezprocentu kredītu izsniegšanas saistītiem uzņēmumiem? Uz jautājumu atbild Aija Kalniņa, “Zvērināta revidenta A.Kalniņas birojs” SIA valdes locekle, zvērināta revidente. Ja saistīti uzņēmumi vai personas veic savstarpējus darījumus, un netiek ievērotas darījumu tirgus vērtības, ar uzņēmuma ienākuma nodokli apliekamo ienākumu jāpalielina par darījumu vērtības un tirgus vērtības starpību. Tātad, ja saistītiem uzņēmumiem tiek izsniegts bezprocentu aizdevums, par negūto procentu ieņēmumu summu jāpalielina ar uzņēmuma ienākuma nodokli apliekamais ienākums.