0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

JAUTĀJUMI UN ATBILDESVai uzņēmums drīkst neierobežoti izmaksāt dalībniekam - fiziskai personai dividendes skaidrā naudā?

Vai uzņēmums drīkst neierobežoti izmaksāt dalībniekam – fiziskai personai dividendes skaidrā naudā?

Jautājums: Vai uzņēmums drīkst neierobežoti izmaksāt dalībniekam - fiziskai personai dividendes skaidrā naudā? Uz jautājumu atbild Aija Kalniņa, “Zvērināta revidenta A.Kalniņas birojs” SIA valdes locekle, zvērināta revidente. Šajā gadījumā jāņem vērā likumā „Par nodokļiem un nodevām” 30.pantā noteiktais, ka nodokļu maksātājiem nav atļauts veikt skaidrā naudā darījumus, kuru summa pārsniedz 10 000 latus. Tātad, jāņem vērā, ka attiecībā uz juridisko personu likumā ir iestrādāts skaidrā naudā veikto darījumu ierobežojums.


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Aija KalniņaJautājums: Vai uzņēmums drīkst neierobežoti izmaksāt dalībniekam - fiziskai personai dividendes skaidrā naudā? Uz jautājumu atbild Aija Kalniņa, “Zvērināta revidenta A.Kalniņas birojs” SIA valdes locekle, zvērināta revidente. Šajā gadījumā jāņem vērā likumā „Par nodokļiem un nodevām” 30.pantā noteiktais, ka nodokļu maksātājiem nav atļauts veikt skaidrā naudā darījumus, kuru summa pārsniedz 10 000 latus. Tātad, jāņem vērā, ka attiecībā uz juridisko personu likumā ir iestrādāts skaidrā naudā veikto darījumu ierobežojums.