0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

GRĀMATVEDĪBAJautājums par kases čekiem, kurus avansa norēķina persona saņem par pirkumiem ārpus Latvijas

Jautājums par kases čekiem, kurus avansa norēķina persona saņem par pirkumiem ārpus Latvijas

Jautājums. Ko darīt ar tiem kases čekiem (par degvielu, ceļa nodevām), kurus avansa norēķina persona saņem par pirkumiem ārpus Latvijas, piemēram, Lietuvā, Polijā, Baltkrievijā, -  šajās valstīs neviens kases čekā nenorāda saņēmēja rekvizītus? Uz jautājumu atbild Valsts ieņēmumu dienesta speciālisti. Saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 21.oktobra noteikumu Nr.585 „Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju” (redakcijā, kas stājās spēkā ar 2012.gada 5.aprīli) 8.1 punktā noteikto attaisnojuma dokumentam, kas sagatavots saistībā ar skaidrās vai bezskaidrās naudas avansa izlietojumu vai darbinieka izdevumu atlīdzināšanu, pievieno attiecīgos naudas izdevumus apliecinošos dokumentus. Minētajā punktā ir noteikti gadījumi, kad saņemto kases čeku vai citu dokumentu, kas sagatavots…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

3 KOMENTĀRI

Pierakstīties
Paziņot par
3 Komentāri
jaunākie
vecāki populārakie
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Ainārs Osmanis
***
11 gadi atpakaļ

Man ir jautājums, ja es sūtu darbinieku komandējumā pa Latviju, vai tad tam komandētam jāprasa autobusa šoferim iedrukāt autobusu biļetē uzņēmuma rekvizītus, lai to autobusa biļeti var izmantot par attaisnojošo dokumentu pie komandējuma atskaites?

Teodors Zvirgzdiņš
teodors.z***@inbox.lv
11 gadi atpakaļ

noformē attaisnojuma dokumentu, kas sagatavots saistībā ar skaidrās vai bezskaidrās naudas avansa izlietojumu vai darbinieka izdevumu atlīdzināšanu, kurā norādīti visi likuma „Par grāmatvedību” 7.pantā noteiktie rekvizīti un kuram pievieno izdevumus apliecinošos dokumentus.

Vai par šādu dokumentu var kalpot var kalpot avansu norēķins, jeb tas ir kaut kas cits?

***
***
11 gadi atpakaļ

Par kases čekiem , lūdzu, lasiet plz.lv, šeit: http://www.plz.lv/?p=11074.
ar cieņu
Plz.lv redakcija

Valsts ieņēmumu dienestsJautājums. Ko darīt ar tiem kases čekiem (par degvielu, ceļa nodevām), kurus avansa norēķina persona saņem par pirkumiem ārpus Latvijas, piemēram, Lietuvā, Polijā, Baltkrievijā, -  šajās valstīs neviens kases čekā nenorāda saņēmēja rekvizītus? Uz jautājumu atbild Valsts ieņēmumu dienesta speciālisti. Saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 21.oktobra noteikumu Nr.585 „Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju” (redakcijā, kas stājās spēkā ar 2012.gada 5.aprīli) 8.1 punktā noteikto attaisnojuma dokumentam, kas sagatavots saistībā ar skaidrās vai bezskaidrās naudas avansa izlietojumu vai darbinieka izdevumu atlīdzināšanu, pievieno attiecīgos naudas izdevumus apliecinošos dokumentus. Minētajā punktā ir noteikti gadījumi, kad saņemto kases čeku vai citu dokumentu, kas sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un iekārtām (turpmāk – kases čeks), var izmantot par naudas izdevumus apliecinošu dokumentu. Atbilstoši Ministru kabineta 2003.gada 21.oktobra noteikumu Nr.585 „Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju” (redakcijā, kas stājās spēkā ar 2012.gada 5.aprīli 8. 2 3.apakšpunktā noteiktajam par naudas izdevumus apliecinošu dokumentu var izmantot arī komandējuma vai darba brauciena laikā ārvalstī izsniegtu naudas izdevumus apliecinošu dokumentu, kurā nav visi attaisnojuma dokumentam nepieciešamie rekvizīti un informācija. Tādējādi nodokļu maksātājs par avansa norēķina personas veiktajiem pirkumiem ārvalstīs, pamatojoties uz izdevumus apliecinošo dokumentu (ārvalstīs izsniegto kases čeku), noformē attaisnojuma dokumentu, kas sagatavots saistībā ar skaidrās vai bezskaidrās naudas avansa izlietojumu vai darbinieka izdevumu atlīdzināšanu, kurā norādīti visi likuma „Par grāmatvedību” 7.pantā noteiktie rekvizīti un kuram pievieno izdevumus apliecinošos dokumentus.