0,00 EUR

Grozā nav nevienas preces.

VISI RAKSTI Noteiktas Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas prasības arī olām, putnu gaļai un to produktiem

Noteiktas Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas prasības arī olām, putnu gaļai un to produktiem

28. jūnijā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2008. gada 18. augusta noteikumos Nr.663 „Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība”, kuri papildina spēkā esošos noteikumus ar produktu kvalitātes prasībām olām, putnu gaļai un tās produktiem, kā arī konservētām skābenēm un auzu pārslām. Izmaiņas noteikumos arī precizē nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas kvalitātes prasības ievārījumam un ievārījumam ar samazinātu kaloriju daudzumu, kā arī dzīvnieku turēšanai cūkgaļas ražošanā, informē  Solveiga Lazovska, Zemkopības ministrijas  sabiedrisko attiecību speciāliste. Nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā putnu turētājiem ir jānodrošina gan vispārīgās labturības prasības, sabalansēta ēdināšana, kā arī viena no putnu…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

9 € / mēnesī*

Pirmās 15 dienas bez maksas
Abonēt
*Abonements tiek atjaunots automātiski, līdz izvēlaties to pārtraukt
 Esi BilancePLZ abonents?
Pieslēgties
Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

28. jūnijā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2008. gada 18. augusta noteikumos Nr.663 „Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība”, kuri papildina spēkā esošos noteikumus ar produktu kvalitātes prasībām olām, putnu gaļai un tās produktiem, kā arī konservētām skābenēm un auzu pārslām. Izmaiņas noteikumos arī precizē nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas kvalitātes prasības ievārījumam un ievārījumam ar samazinātu kaloriju daudzumu, kā arī dzīvnieku turēšanai cūkgaļas ražošanā, informē  Solveiga Lazovska, Zemkopības ministrijas  sabiedrisko attiecību speciāliste.

Nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā putnu turētājiem ir jānodrošina gan vispārīgās labturības prasības, sabalansēta ēdināšana, kā arī viena no putnu turēšanas metodēm: brīvā vai turēšana kūtī. Putnu gaļas un gaļas produktu ražošanā neizmanto pārtikas piedevas uzglabāšanas laika pagarināšanai, augu izcelsmes olbaltumvielas, tauku- ādu emulsijas, biezinātājus un recinātājus.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40213872&mode=mk&date=2011-06-28

 

 

 

 

Kļūda rakstā? Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Pareizrakstības kļūdas ziņojums

Redaktoriem tiks nosūtīts šāds teksts: