0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

ARHĪVSMĀCĪBASJauna pārtikas produktu kvalitātes zīme "Iesaka uztura speciālisti"

Jauna pārtikas produktu kvalitātes zīme “Iesaka uztura speciālisti”

Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācija (LDUSA) prezentējusi jaunu pārtikas produktu kvalitātes zīmi – “Iesaka uztura speciālisti”. Tās mērķis ir kļūt par vadošo orientieri pircējiem Latvijā, izvēloties veselībai draudzīgus un ikdienas uzturā vērtīgus pārtikas produktus, kuros cukura, sāls un tauku daudzums ir ierobežotā daudzumā, kā arī iespējami maz pārtikas piedevu. Kvalitātes zīmē attēlota uztura piramīda ar ieteikumu “Iesaka uztura speciālisti”. Pirmā zīme piešķirta Food Union ražotajam raudzētajam piena produktam Lakto.

“Asociācijas galvenais mērķis ir sabiedrības, īpaši jaunākās paaudzes, izglītošana par veselīgu un sabalansētu uzturu. Ja nupat varam jau teikt, ka sabiedrība ir gana informēta par sāls, cukura un tauku pārlieku liela patēriņa negatīvo ietekmi uz veselību un pašsajūtu, tad prasme “nolasīt” produktu marķējumus un atpazīt veselīgus produktus vēl nav nostiprinājusies. Lai pircēji neapjuktu no produktu daudzveidības veikalu plauktos vai maldīgi neizvēlētos šķietami veselīgus produktus, mēs izstrādājām zīmi “Iesaka uztura speciālisti”, kas palīdzēs pircējiem izdarīt gudru izvēli,” skaidro Lolita Neimane, LDUSA valdes priekšsēdētāja.

Iespēja saņemt jauno kvalitātes zīmi būs pamudinājums arī Latvijas ražotājiem ražot veselībai draudzīgākus produktus, pārskatot savu produktu receptūras un izmantotās izejvielas. Kvalitātes zīme “Iesaka uztura speciālisti” tiks piešķirta dažādu kategoriju produktiem, kuros cukura, sāls un tauku daudzums ir ierobežotā daudzumā, kā arī iespējami maz pārtikas piedevu.

Izvērtējot Latvijā tik iecienīto piena produktu kategoriju, pirmo “Iesaka uztura speciālisti” kvalitātes zīmi nolēmām piešķirt raudzētajam piena produktam Lakto. Tas ir pirmais funkcionālās pārtikas produkts Latvijā un savā 21 gadu ilgajā pastāvēšanas vēsturē ir saglabājis savu unikālo pagatavošanas metodi un receptūras “tīrību”. Augstu vērtējam arī Lakto ražotāja Food Union atbildību pirms noteiktā laika ieviest jaunā tipa marķējumu,” papildina Lolita Neimane.

Asociācija savā mājaslapā izglīto ikvienu interesentu par veselīgu uzturu un ar uzturu saistītiem veselības traucējumiem, kas var rasties, ja

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
jaunākie
vecāki populārakie
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācija (LDUSA) prezentējusi jaunu pārtikas produktu kvalitātes zīmi - "Iesaka uztura speciālisti". Tās mērķis ir kļūt par vadošo orientieri pircējiem Latvijā, izvēloties veselībai draudzīgus un ikdienas uzturā vērtīgus pārtikas produktus, kuros cukura, sāls un tauku daudzums ir ierobežotā daudzumā, kā arī iespējami maz pārtikas piedevu. Kvalitātes zīmē attēlota uztura piramīda ar ieteikumu "Iesaka uztura speciālisti". Pirmā zīme piešķirta Food Union ražotajam raudzētajam piena produktam Lakto. "Asociācijas galvenais mērķis ir sabiedrības, īpaši jaunākās paaudzes, izglītošana par veselīgu un sabalansētu uzturu. Ja nupat varam jau teikt, ka sabiedrība ir gana informēta par sāls, cukura un tauku pārlieku liela patēriņa negatīvo ietekmi uz veselību un pašsajūtu, tad prasme "nolasīt" produktu marķējumus un atpazīt veselīgus produktus vēl nav nostiprinājusies. Lai pircēji neapjuktu no produktu daudzveidības veikalu plauktos vai maldīgi neizvēlētos šķietami veselīgus produktus, mēs izstrādājām zīmi "Iesaka uztura speciālisti", kas palīdzēs pircējiem izdarīt gudru izvēli," skaidro Lolita Neimane, LDUSA valdes priekšsēdētāja. Iespēja saņemt jauno kvalitātes zīmi būs pamudinājums arī Latvijas ražotājiem ražot veselībai draudzīgākus produktus, pārskatot savu produktu receptūras un izmantotās izejvielas. Kvalitātes zīme "Iesaka uztura speciālisti" tiks piešķirta dažādu kategoriju produktiem, kuros cukura, sāls un tauku daudzums ir ierobežotā daudzumā, kā arī iespējami maz pārtikas piedevu. "Izvērtējot Latvijā tik iecienīto piena produktu kategoriju, pirmo "Iesaka uztura speciālisti" kvalitātes zīmi nolēmām piešķirt raudzētajam piena produktam Lakto. Tas ir pirmais funkcionālās pārtikas produkts Latvijā un savā 21 gadu ilgajā pastāvēšanas vēsturē ir saglabājis savu unikālo pagatavošanas metodi un receptūras "tīrību". Augstu vērtējam arī Lakto ražotāja Food Union atbildību pirms noteiktā laika ieviest jaunā tipa marķējumu," papildina Lolita Neimane. Asociācija savā mājaslapā izglīto ikvienu interesentu par veselīgu uzturu un ar uzturu saistītiem veselības traucējumiem, kas var rasties, ja