0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

NODOKĻIIepriekšēja vienošanās ar VID par transfertcenu noteikšanu izmaksās 8000 latu

Iepriekšēja vienošanās ar VID par transfertcenu noteikšanu izmaksās 8000 latu

Valsts sekretāru sanāksmē 23. augustā tiek skatīts Ministru kabineta noteikumu projekts "Nodokļu maksātāja un nodokļu administrācijas iepriekšējās vienošanās par darījuma tirgus vērtības (cenas) noteikšanu noslēgšanas kārtība". Noteikumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz likuma “Par nodokļiem un nodevām”16.1panta trešajā daļā ietverto deleģējumu, un tas nosaka kārtību, kādā nodokļu administrācija noslēdz iepriekšēju vienošanos par darījuma tirgus cenas (vērtības) noteikšanu ar nodokļu maksātāju, kas veic vai uzsāk darījumu ar saistītu ārvalstu uzņēmumu, kā arī maksu par iepriekšējas vienošanās noslēgšanu un kārtību, kādā tā tiek iekasēta. Tādējādi likumdošana tiks sakārtota atbilstoši OECD vadlīnijām par transfertcenu piemērošanu un komersanti varēs vērsties Valsts ieņēmumu dienestā ar iesniegumu,…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

1 komentārs

Pierakstīties
Paziņot par
1 Komentārs
jaunākie
vecāki populārakie
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
***
***
11 gadi atpakaļ

:)) nu vai nav jauki. Tāda pretimnākšana nodokļu maksātājiem…….

Valsts sekretāru sanāksmē 23. augustā tiek skatīts Ministru kabineta noteikumu projekts "Nodokļu maksātāja un nodokļu administrācijas iepriekšējās vienošanās par darījuma tirgus vērtības (cenas) noteikšanu noslēgšanas kārtība".

Noteikumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz likuma “Par nodokļiem un nodevām”16.1panta trešajā daļā ietverto deleģējumu, un tas nosaka kārtību, kādā nodokļu administrācija noslēdz iepriekšēju vienošanos par darījuma tirgus cenas (vērtības) noteikšanu ar nodokļu maksātāju, kas veic vai uzsāk darījumu ar saistītu ārvalstu uzņēmumu, kā arī maksu par iepriekšējas vienošanās noslēgšanu un kārtību, kādā tā tiek iekasēta. Tādējādi likumdošana tiks sakārtota atbilstoši OECD vadlīnijām par transfertcenu piemērošanu un komersanti varēs vērsties Valsts ieņēmumu dienestā ar iesniegumu, lai pirms darījuma veikšanas pārbaudītu transfertcenas noteikšanas atbilstību normatīvajiem aktiem. Atkārtoti nodokļu auditā šo jautājumu VID nepārbaudīs, ja nodokļu maksātājs būs rīkojies atbilstoši viņa un nodokļu administrācijas starpā noslēgtajai vienošanās par tirgus cenas (vērtības) noteikšanu konkrētam darījumam vai darījumu veidam. Par iepriekšējās vienošanās par darījuma tirgus cenas (vērtības) noteikšanu noslēgšanu nodokļu maksātājam būs jāveic samaksa valsts budžetā 8 000 latu apmērā.