0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

0,00 EUR

Grozs ir tukšs.

NODOKĻIBūvniecības nozarē tendence mazināties ēnu ekonomikai

Būvniecības nozarē tendence mazināties ēnu ekonomikai

Finanšu ministrija informē, ka būvniecības nozarē 2018. gadā salīdzinājumā ar 2017. gadu kopumā tika vērojams nodokļu ieņēmumu pieaugums. Atbilstoši aktuālajiem Centrālās statistikas pārvaldes datiem pērn būvniecības produkcijas apjoms salīdzināmās cenās palielinājās par 22%. Vislielākais pieaugums ir nozarē samaksāto obligāto sociālo apdrošināšanas iemaksu apjomam. Minēto iemaksu ieņēmumus pozitīvi ietekmē darba samaksas fonda rādītāju pozitīvās tendences. Salīdzinot ar 2017. gadu, pērn vidējā bruto darba samaksa būvniecības nozarē pieauga par 7,8% un sasniedza 950 eiro. Centrālās statistikas pārvaldes dati par darba ņēmēju ienākumiem būvniecības nozarē apstiprina līdzību ar tautsaimniecību kopumā. Tā liecina, ka zemākās atalgojuma grupās nodarbināto skaits samazinās. Savukārt pieaug lielāka atalgojuma saņēmēju…


Lai turpinātu lasīt šo rakstu,
nepieciešams iegādāties abonementu

12 € / mēnesī *

Pirmās 30 dienas tikai par 1€

ABONĒT

* Atjaunojas automātiski, vari pārtraukt jebkurā brīdī!

 Jau ir BilancePLZ abonements?
Pieslēdzies

Pierakstīties
Paziņot par
0 Komentāri
Iekļautās atsauksmes
Skatīt visus komentārus

Finanšu ministrija informē, ka būvniecības nozarē 2018. gadā salīdzinājumā ar 2017. gadu kopumā tika vērojams nodokļu ieņēmumu pieaugums. Atbilstoši aktuālajiem Centrālās statistikas pārvaldes datiem pērn būvniecības produkcijas apjoms salīdzināmās cenās palielinājās par 22%. Vislielākais pieaugums ir nozarē samaksāto obligāto sociālo apdrošināšanas iemaksu apjomam. Minēto iemaksu ieņēmumus pozitīvi ietekmē darba samaksas fonda rādītāju pozitīvās tendences. Salīdzinot ar 2017. gadu, pērn vidējā bruto darba samaksa būvniecības nozarē pieauga par 7,8% un sasniedza 950 eiro.

Centrālās statistikas pārvaldes dati par darba ņēmēju ienākumiem būvniecības nozarē apstiprina līdzību ar tautsaimniecību kopumā. Tā liecina, ka zemākās atalgojuma grupās nodarbināto skaits samazinās. Savukārt pieaug lielāka atalgojuma saņēmēju skaits arī būvniecības nozarē.

Nozares sakārtošana joprojām ir aktuāla. Arī šogad tiks turpināta produktīva sadarbība ar nozari, lai ierobežotu ēnu ekonomikas negatīvo ietekmi uz dinamisku tautsaimniecības attīstību un iedzīvotāju labklājības līmeņa ilgtermiņa pieaugumu.

Valdības deklarācijā ir noteikts līdz 2022. gadam samazināt ēnu ekonomikas apjomu līdz Eiropas valstu vidējam ēnu ekonomikas apjoma līmenim – aptuveni 17%. Tiks turpināti jaunu risinājumu meklējumi arī sadarbībai ar privātiem partneriem un nevalstiskajām organizācijām, gan ēnu ekonomikas apjoma pētniekiem un ārvalstu partneriem, lai rastu jaunas ierosmes vēl neizmantotu iespēju realizēšanai ēnu ekonomikas mazināšanā.