Kā pareizi apmaksājama darbinieku ēdināšana, lai to neapliktu ar darbaspēka nodokļiem?

20
(0)

Maija GrebenkoJautājums: Kā  noformējama likumā noteiktā atļauja darbinieku ēdināšanai? Atbildi sagatavoja Mg.sci.oec. MAIJA GREBENKO, praktiskās grāmatvedības speciāliste un konsultante, žurnāla Bilance galvenā redaktore, ISO sertificēto grāmatvežu asociācijas valdes locekle, Bilances bibliotēkas sērijā izdotās grāmatas “Darba likums un grāmatvedība” autore   Precizēsim likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" (IIN likuma) normas, kuras būtu jāievēro, lai būtu iespējams darbiniekus ēdināt un klasificēt uzņēmuma izdevumus par personificējamiem, bet neapliekamajiem ar darbaspēka nodokļiem. No darba ņēmēja (piemēram, darbinieka) ienākumiem var izslēgt darba koplīgumā noteiktos darbinieka ēdināšanas izdevumus, ko apmaksā darba devējs, nepārsniedzot 480 eiro gadā (vidēji 40 eiro mēnesī). Tomēr, lai piemērotu šo atvieglojumu, jāievēro vairāki kritēriji: darba devēja…

Raksti pilnā apjomā pieejami tikai abonentiem!

ABONĒT

Reģistrējies tagad un lieto nedēļu bez maksas!

Reģistrēties